Сега е сезонът на приготвянето на кисело зеле и точно в процеса, макар и да изглежда елементарен - може и да е грешен.
Благинка за зимата: Тази медена царска туршия се топи в устата
За съжаление осъзнаваме грешката, когато дойде време да опитаме, а звучи твърде късно, защото зелето е много солено и не можете да приготвите любимата зимнина - сармите.
Обикновено това се случва, когато приготвяте кисело зеле за първи или втори път. С времето и практиката се научавате да постигате правилните пропорции.
Такава вкусна зимнина с патладжан не сте яли, приготвя се за час
Все пак има решение и то не е да изхвърлите цялото кисело зеле. Природата се е погрижила за това, има зеленчуци, които поемат много сол. Това са например морковите и зелените домати.
За да оправите солено кисело зеле са ви необходими около 1,5-2 кг моркови и зелени домати. Надупчете ги с вилица и ги добавете към зелето. Това ще абсорбира излишната сол.
Ако и след това киселото ви зеле все още е много солено, достатъчно е да накиснете всяка глава за кратко във вряща вода. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!