Пресолихте ли зелето?! С този трик проблемът е решен

Пресолихте ли зелето?! С този трик проблемът е решен

Все пак има решение и то не е да изхвърлите цялото кисело зеле

Сега е сезонът на приготвянето на кисело зеле и точно в процеса, макар и да изглежда елементарен - може и да е грешен.

Благинка за зимата: Тази медена царска туршия се топи в устата

За съжаление осъзнаваме грешката, когато дойде време да опитаме, а звучи твърде късно, защото зелето е много солено и не можете да приготвите любимата зимнина - сармите.

Обикновено това се случва, когато приготвяте кисело зеле за първи или втори път. С времето и практиката се научавате да постигате правилните пропорции.

Такава вкусна зимнина с патладжан не сте яли, приготвя се за час

Все пак има решение и то не е да изхвърлите цялото кисело зеле. Природата се е погрижила за това, има зеленчуци, които поемат много сол. Това са например морковите и зелените домати.

За да оправите солено кисело зеле са ви необходими около 1,5-2 кг моркови и зелени домати. Надупчете ги с вилица и ги добавете към зелето. Това ще абсорбира излишната сол.

Ако и след това киселото ви зеле все още е много солено, достатъчно е да накиснете всяка глава за кратко във вряща вода. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ingus

ingus 20.11.2023 16:16

И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -----> https://tyny.to/suex

гном

гном 21.11.2023 16:39

ако пак е солено слагате 5 кила камби 5 кила моркови и 5 кила краставици и ако пак е солено слагате 10 кила л'ти чушки и се оправят нещата -само з амалоумници писане

Viktor2

Viktor2 22.11.2023 13:28

За да не го пресолват да спазват точно рецептата и концентрацията на сорта в разтвора, а именно 400грама морска сол в 10л вода! После е непоправимо.