Студеното време вече е тук! Може да се каже, че времето за приготвянето на сериозната зимнина е минало. Но това не е така!
И така – кой не обича да похапва свинско? (Веганите и вегетарианците да не четат следващите редове!)
А какво ще кажете за свинско изкушение в буркан, което може да ядете по всяко време през зимата? Да, точно така!
Сега от jenata.blitz.bg ще споделим уникално лесна и бърза рецепта за украинска маринована свинска мас в буркан. Повярвайте ни – няма такава вкусотия!
Тези буркани са като спасител, когато в къщата няма нищо готово, трябва да вземете нещо със себе си за закуска или да го сложите на масата за гости.
Тази свинска мас се приготвя в буркан за зимата по т. нар. „сух начин“ - маринован в подправки. Освен това можете да го опитате буквално веднага.
Необходими съставки за украинска маринована свинска мас в буркани:
Съставки (за 3 буркана от 1 литър):
2,5 кг свинска мас (подрязани) или обикновени парчета;
1 с.л. сол (около 20 грама);
1 пакетче подправка за свинска мас (20 грама).
Начин на приготвяне на украинска маринована свинска мас в буркани:
Трябва да нарежете свинската мас на порции (които ще се поберат в еднолитров буркан). Смесете солта с подправката и оваляйте добре всички парчета мас в тази смес.
Поставете свинската мас в буркани и ги покрийте с капаци (не ги затваряйте плътно). Сложете ги в студена фурна, включете я на 200°C и изчакайте маста да започне да „ври“ в бурканите.
Намалете температурата на 120°C и печете около 1,5 часа. След това завийте капачките.
Ако маста е тънка (без слоеве месо), тя ще се изпържи повече във фурната - в този случай трябва да разпръснете готовата мас от един буркан в други буркани, така че да е възможно най-плътно във всеки буркан.
По-добре е да съхранявате бурканите в хладилник, мазе или килер. / jenata.blitz.bg