През зимата ще бъде като божи дар: Украинска маринована свинска мас в буркани

Това зимно изкушение се приготвя много лесно, но всички са възхитени от него

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/prez-zimata-shte-bade-kato-bozhi-dar-ukrainska-marinovana-svinska-mas-v-burkani Jenata.blitz.bg
През зимата ще бъде като божи дар: Украинска маринована свинска мас в буркани

Студеното време вече е тук! Може да се каже, че времето за приготвянето на сериозната зимнина е минало. Но това не е така!

И така – кой не обича да похапва свинско? (Веганите и вегетарианците да не четат следващите редове!)

А какво ще кажете за свинско изкушение в буркан, което може да ядете по всяко време през зимата? Да, точно така!

Сочна домашна наденица на фурна – няма такава вкусотия! ВИДЕО

Сега от jenata.blitz.bg ще споделим уникално лесна и бърза рецепта за украинска маринована свинска мас в буркан. Повярвайте ни – няма такава вкусотия!

Тези буркани са като спасител, когато в къщата няма нищо готово, трябва да вземете нещо със себе си за закуска или да го сложите на масата за гости.

Тази свинска мас се приготвя в буркан за зимата по т. нар. „сух начин“ - маринован в подправки. Освен това можете да го опитате буквално веднага.

Необходими съставки за украинска маринована свинска мас в буркани:

Съставки (за 3 буркана от 1 литър):

2,5 кг свинска мас (подрязани) или обикновени парчета;
1 с.л. сол (около 20 грама);
1 пакетче подправка за свинска мас (20 грама).

Начин на приготвяне на украинска маринована свинска мас в буркани:

Трябва да нарежете свинската мас на порции (които ще се поберат в еднолитров буркан). Смесете солта с подправката и оваляйте добре всички парчета мас в тази смес. 

Поставете свинската мас в буркани и ги покрийте с капаци (не ги затваряйте плътно). Сложете ги в студена фурна, включете я на 200°C и изчакайте маста да започне да „ври“ в бурканите. 

Готвачът Клопотенко разкри 2 тайни за най-сочните свински кюфтета ВИДЕО

Намалете температурата на 120°C и печете около 1,5 часа. След това завийте капачките.

Ако маста е тънка (без слоеве месо), тя ще се изпържи повече във фурната - в този случай трябва да разпръснете готовата мас от един буркан в други буркани, така че да е възможно най-плътно във всеки буркан.

По-добре е да съхранявате бурканите в хладилник, мазе или килер. / jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай