Приказно вкусна рецепта: Направете си чуден обяд за 5 минутки

И колкото да е "забързано ежедневието" ти, ще отделиш време за спокоен обяд, с истински продукти и приятна компания

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/prikazno-vkusna-retsepta-napravete-si-chuden-obyad-za-5-minutki Jenata.blitz.bg
Приказно вкусна рецепта: Направете си чуден обяд за 5 минутки

Тази рецепта няма да започне с: "В забързаното ни ежедневие...". Тази рецепта ще започне с аромат на лято - пресен домат и чесън, току-що откъснат магданоз. Преди думите ще заухае на печена земелка и домашно яйце в зехтин, пише кулинарката Цвети Цанева от сайта hera.bg. 

Мама ми издаде рецептата за перфектните картофки със златиста коричка, всички вкъщи са луди по тях

Защото винаги има време за нещо вкусно, питателно, а когато няма време в 30-минутната обедна почивка - този летен обяд става любима ти рецепта. И колкото да е "забързано ежедневието" ти, ще отделиш време за спокоен обяд, с истински продукти и приятна компания. Защото храната не е само за тялото, но и за душата.

Такива вкусни тиквички през живота си не сте яли!

За този летен обяд ще ти трябват малко продукти, но магията е, те да са истински, с домашен произход или поне да е гарантирано производството им. Само така вкусът ще се получи богат, ароматен, пълен.

Приятелка ми издаде тайната си рецепта за перфектната пица, всички полудяха по нея!

Продукти:

1 домат,
2-3 скилидки чесън,
1 малко снопче магданоз,
1 домашно яйце,
1 или повече питки,
малко зехтин, 
сол и черен пипер

Нежна торта с банани и шоколад! Става за минутки, а вкусът й...

Приготвяне:

Намазваш добре тигана със зехтин и запържваш намачкания чесън. 

Обелваш домата и го нарязваш не много на ситно в чесъна. Докато той се задушава в сока си и в чесъна, отстрани чукваш яйцето и разкъсваш жълтъка му. 

Като стане готово яйцето, отделяш го в чиния. Разрязваш питката на две и слагаш двете половини с мекото на хляба надолу, към тигана - там, където е пържено яйцето, отстрани на доматите.

Ей такива хрупкави бисквити никога не сте яли (СНИМКИ)

Когато се затопли, а доматът е изврял, обръщаш питката и нареждаш отгоре доматите.

Поръсваш обилно със ситно нарязания магаданоз и черен пипер на вкус и слагаш парчета от яйцето отгоре. Това е.

В този формат на обяд, можеш да слагаш тиквички, шунка, кашкавал, друго меко сирене и изобщо - каквото имаш подръка. Дотук е отнел 15 минути от твоето "забързано ежедневие".

Идеята от мен, оставям на теб да намериш за останалите 15 минути добра компания да споделиш обяда си. Защото това прави храната истински вкусна./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай