Пуешки гърди, пълнени с домати, бекон и гремолата

Потресаващо сочно и ароматно ястие, което е по силите и на начинаеща домакиня

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/pueshki-gardi-palneni-s-domati-bekon-i-gremolata Jenata.blitz.bg
Пуешки гърди, пълнени с домати, бекон и гремолата

Пуешките гърди са ценен диетичен продукт, който съдържа голямо количество полезни за организма вещества. Месото е лесно смилаемо, не предизвиква алергии и практически не съдържа холестерол.

Ястията от пуешки гърди са вкусни сами по себе си. Но с допълнителни съставки месото става още по-меко, сочно, ароматно и вкусно.

Ако обичате пуешко, днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме да се поглезите с една разкошна вкусотия с домати, бекон, картофи и гремолата.

Приготвям това пиле за всяка Нова година, чудно вкусно е!

Потресаващо сочно и ароматно ястие, което е по силите и на начинаеща домакиня. И което ще се превърне в украса на всяка трапеза!

Списък с продукти за осем порции:

  • 2 големи филета от пуешки гърди с тегло 700–800 гр. всяко
  • 12-16 парчета бекон
  • 120 гр. пушена сланина
  • 1 кг. малки картофи
  • 3 средни домата
  • черен пипер и сол

За гремолатата:

  • 100 гр. магданоз
  • кора от 1 голям лимон
  • 4–6 скилидки чесън 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 250°C. Намажете със сланината дълбок съд за печене.

За гремолатата накълцайте магданоза с чесъна и кората от лимона и добавете малко сол. 

От близо 60 години е на моята трапеза: Вкусна Тюрбан сарма, с която глезя моето семейство

Овкусете добре месото от всички страни със сол и черен пипер. Разрежете филето напречно на всеки 2 см, но не до края (трябва да се получи нещо като акордеон).

Нарежете доматите на филийки с дебелина 3 милиметра, посолете и поръсете с черен пипер. Поставете резен бекон във всеки разрез на месото и резен домат от двете му страни. Вътре поръсете с гремолата.  Завържете с канап, за да не се разпадне "акордеонът".

Нарежете сланината на ситно. Измийте картофите и отгоре им направете по един плитък разрез под формата на кръст. Оваляйте ги в сланината и ги поръсете с гремолата. 

Сложете месото в намаслената тава. Около него наредете картофите. 

Рецепта с 5 съставки, която ще впечатли всички на Нова година

Поставете във фурната и след пет минути намалете температурата до 140°C. Печете, докато месото достигне вътрешна температура от 68-69°C.

Поръсете цялото ястие с останалата гремолата, покрийте с фолио и оставете да почине за 10 минути. След това сервирайте, като отстраните канапа.

Добър апетит! /jenata.blitz.bg

 

Горещи

Коментирай