Когато приготвят картофено пюре, много готвачи се затрудняват, като сервират суха и следователно не много апетитна гарнитура.
Дори малко количество е достатъчно, за да се получи кремообразно и в същото време много засищащо пюре. Има няколко важни детайла, които трябва да следвате, ако искате да получите пюре, за което гостите ви ще говорят дълго.
Как да си направим перфектното картофено пюре:
Сварените картофени кубчета трябва да се смачкат с преса за картофи до пюре.
На този етап е обичайно да се добавят мляко и омекотено масло, докато тайната съставка е заквасена сметана.
Опитайте да използвате една супена лъжица пълномаслена заквасена сметана с най-малко 20% съдържание на мазнини. Не е необходимо да добавяте повече, тъй като твърде много заквасена сметана може да направи ястието твърде кисело.
Преди сервиране разбъркайте добре пюрето и по желание добавете нарязани билки.
Картофеното пюре, при приготвянето на което е използвана заквасена сметана, става по-апетитно, нежно и вкусно.