Безспорно всеки един от нас свързва великденската закуска с топъл, сочен и вкусен козунак. Да, обаче опитът ни показва, че този от магазина най-често ще ни разочарова, а пък от новините слушаме колко изкуствени съставки се влагат в него, предава "Дарик".
От jenata.blitz.bg вече ви издадохме тайната за най-вкусното и сочно агнешко, което се пече на бавен огън. Дадохме ви и още едно предложение как да направите агнешкото месце крехко и с много подправки по традиционна рецепта.
Затова събрахме и ви представяме някои твърде изкушаващи и определени доста лесни рецепти за козунак, с които със сигурност ще впечатлите всички около трапезата.
Идеалните кюфтета: вкусни и сочни, направо се топят в устата!
Започваме с класическа рецепта за козунак, в която ще видите и ефектен начин за неговото преплитане:
Ако тази форма ви се вижда твърде позната, може да експериментирате с друга - агне, зайче, венец от цветя:
Това пък е хърватски козунак, с който ще изпъкнете на празника:
И ако все пак остане от козунака, ето и ефектен сладкиш от козунак с канела:
И все пак, ако не ви се занимава с месене, удряне на тестото... ето една проста рецепта без месене:
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!