Ростбиф в азиатска глазура - истинско изкушение за сетивата

Ястието ще изглежда тежко на всяка трапеза и ще обере много комплименти

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/rostbif-v-aziatska-glazura-istinsko-izkusenie-za-setivata Jenata.blitz.bg
Ростбиф в азиатска глазура - истинско изкушение за сетивата

Ростбифът е ястие, което се смята за едно от най-добрите изобретения на британската кухня. 

За приготвянето му се е използвало най-прясното месо, което се е предлагало само в месарските магазини. В противен случай е невъзможно да се постигне подходяща мекота, характерна за ястието. 

Специалитетът е подходящ както за обяд, така и за вечеря. Може да се сервира като предястие или основно, в зависимост от останалото меню и вашите предпочитания.  

Каквото и да решите, това блюдо ще изглежда тежко на всяка трапеза и ще обере много комплименти. Защото само едно парченце от него е истинска наслада за сетивата. 

5 тайни на перфектното печено месо

Класическата гарнитура за Ростбифът са картофите. Но днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме да избягате от класиката и да опитате нещо ново - Ростбиф в азиатска глазура. 

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите това месно изкушение: 

1-1,5 кг, парче говеждо/телешко месо (от филето или гърдите)
50 мл. растително масло
сол и черен пипер

За глазурата:
2 портокала
2 супени лъжици пчелен мед
кора от един лимон

Всяко месо става крехко и се топи в устата, ако го приготвите така

1 супена лъжица соев сос
1 малка люта чушка

Начин на приготвяне: 

Изстискайте сока от портокалите и го излейте в тенджера. Добавете меда, лимоновата кора, соевия сос и нарязаната на дребно люта чушка (без семките). Изчакайте да заври и оставете да къкри на умерен огън за 5-7 минути, докато се сгъсти. 

Почистете месото добре от мазнините и ципите, след това отрежете всички висящи неравности, за да получите идеалното правоъгълно парче. Натрийте добре със сол и черен пипер, намажете с олио и завържете плътно с канап, за да може месото да запази формата си по време на печене.

Загрейте фурната до 190-200 градуса и сложете месото върху застлана с фолио решетка. Решетката сложете на средната релса, а отдолу поставете тава, в която да капе мазнината. 

Всички приятелки полудяха по тази рецепта за пилешко месо с фъстъчено масло!

Печете около 60-70 минути.  Ако разполагате с термометър за месо, не трябва да се надвишават 75 градуса във вътрешността на месото. 

Извадете готовото месо от фурната, прехвърлете го в загрята чиния, покрийте я с фолио и го оставете да "почине" за 20 минути. След това отстранете канапа, нарежете на парчета, залейте с екзотичната глазура и сервирайте. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
2 Коментара
да бе
преди 2 години

Как говеждо. Нали според нашият министър, говеждото разваля екологията и трябва да се избягва.

Откажи
ЗиД
преди 2 години

Тъпчете се с месо. Резултат - всеки ден започва със закуска от една шепа хапчета. Плащане тройно - за месо и за фармацевти и за лекари. Да ви е вкусно и наздраве.

Откажи