С тази салатка "Загадка" ще скриете шапката на всички гости СНИМКИ

Никой няма да може да определи веднага от какво е направена и затова ще бърза да я опита

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/s-tazi-salatka-zagadka-shche-skriete-shapkata-na-vsichki-gosti-snimki Jenata.blitz.bg
С тази салатка "Загадка" ще скриете шапката на всички гости СНИМКИ

Много често, когато посрещам гости, на масата поднасям тази интересна салатка. Нарекла съм я "Загадка", защото никой не може да разбере от какво е направена, но всеки бърза да грабне вилицата, за да я опита! 

Приготвянето на тази салатка отнема малко повече време, но усилията в кухнята си заслужават, защото е крайният резултат е много вкусен!

Освен това изглежда много необикновено и празнично и е като едно украшение на трапезата. 

Но стига празни приказки! Време е за списъка с продуктите, които ще са ви необходими за приготвянето й: 

4 яйца 
200 гр. пилешко филе (печено или варено)  
3 бр. краставици (вместо пресни можете да използвате кисели)

Всички полудяха по това ястие на масата, приготвя се елементарно

1 глава лук  
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица нишесте  

3 супени лъжици майонеза или дресинг
сол и черен пипер

Начин на приготвяне: 

Разбийте яйцата. Към тях добавете сол и малко черен пипер.

След това брашното и нишестето.

Всички вкъщи са луди по тази чудна закуска с яйца СНИМКИ

Разбъркайте всичко много добре, за да не остават малки бучки. 

От получената смес ще правим палачинки. 

Всички вкъщи са луди по тази вкусна салатка с гъбки и фасулче

В загретия добре намаслен тиган изсипете по малко от сместа.

От количеството се получават 5-6 палачинки.  

Запишете си непременно рецептата на перфектния омлет от опитна домакиня

Готовите палачинки се навиват, а след това режат на тънки ивици.  

Краставиците също се режат на тънки ивици.

Пилешкото месо се запича във фурната. Може и да бъде сварено.

Приятелка ми издаде тайната си рецепта за перфектната пица, всички полудяха по нея!

След това се къса на конци. 

Лукът се реже на полумесеци, след което се запържва в малко растително олио, докато омекне. Запърженият лук придава много интересен вкус на салатката. 

С тези малки тайни ще засенчите и италианците с вкусната си паста!

Време е да съберем всички съставки на едно място.

Подправяме всичко с майонеза и... 

Вече можем да поднесем уникалната си "Загадка" на масата. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай