Никога не сте опитвали такива ребърца

Рецептата е на повече от 100 години и е просто уникална

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/nikoga-ne-ste-opitvali-takiva-rebarca Jenata.blitz.bg
Никога не сте опитвали такива ребърца

Всички любители на месото са единодушни, че едва ли има по-вкусно нещо от свинските ребра. 

Те могат да се приготвят по много начини и всяка домакиня си има собствена рецепта, любими подправки и методи на готвене, по които да ги направи. Едни ги пекат на скара, други ги правят на тиган, а трети - във фурната.

Почитателите на свинското месо със сигурност ще оценят тази рецепта, която е на повече от 100 години. Попаднахме на нея в сайта 7kefa.com.

Сочни пилешки дробчета в лучен сос

Тя е проста и изключително вкусна. Приготвянето на свинските ребра по нея е истинско удоволствие, а празните чинии на семейството и приятелите е най-приятната благодарност за вкусната вечеря!

Ето от какво се нуждаете за това уникално изкушение: 

Списък с продукти:

  • Свински ребра – 1 кг
  • Лук – 1 бр
  • Сол – 4 гр
  • Черен пипер – 2 гр
  • Босилек – 5 гр
  • Сушен чесън – 5 гр
  • Свинска мас – 20гр
  • Галета – 2 супени лъжици (20 г)
  • Вода – 100 гр

Начин на приготвяне:

Нарежете ребрата на порции покрай костта. Посолете ги и ги натрийте с подправките.

Разтопете свинската мас в тиган и запържете ребрата от двете страни на силен огън. Не готвите напълно, а само давате коричка на ребрата.

Каква е тайната на сочните кебапчета от соца? Рецепта от 1958 г.

Нарежете лука на половин пръстени. След като извадите ребрата, в същия тиган запържете лука.

Поставете ребрата на един слой в тава за печене. Отгоре наредете лука. Залейте с вода и сложете да се пекат във фурна, предварително загрята на 180°.

Оставете ребрата във фурната за два часа. Там те ще се задушат напълно, ще станат много вкусни и ароматни.

Временно пренаредете ребрата. От отделилия се от тях бульон пригответе ароматен сос, който се сгъстява с настъргани галета (можете да използвате и обикновена).

Изсипете бульона в тенджера, добавете галета и го изпарете до консистенция на гъста заквасена сметана. С получения сос залейте ребрата.

Това е всичко! Добър апетит! 

Горещи

Коментирай