Всички любители на месото са единодушни, че едва ли има по-вкусно нещо от свинските ребра.
Те могат да се приготвят по много начини и всяка домакиня си има собствена рецепта, любими подправки и методи на готвене, по които да ги направи. Едни ги пекат на скара, други ги правят на тиган, а трети - във фурната.
Почитателите на свинското месо със сигурност ще оценят тази рецепта, която е на повече от 100 години. Попаднахме на нея в сайта 7kefa.com.
Тя е проста и изключително вкусна. Приготвянето на свинските ребра по нея е истинско удоволствие, а празните чинии на семейството и приятелите е най-приятната благодарност за вкусната вечеря!
Ето от какво се нуждаете за това уникално изкушение:
Списък с продукти:
- Свински ребра – 1 кг
- Лук – 1 бр
- Сол – 4 гр
- Черен пипер – 2 гр
- Босилек – 5 гр
- Сушен чесън – 5 гр
- Свинска мас – 20гр
- Галета – 2 супени лъжици (20 г)
- Вода – 100 гр
Начин на приготвяне:
Нарежете ребрата на порции покрай костта. Посолете ги и ги натрийте с подправките.
Разтопете свинската мас в тиган и запържете ребрата от двете страни на силен огън. Не готвите напълно, а само давате коричка на ребрата.
Нарежете лука на половин пръстени. След като извадите ребрата, в същия тиган запържете лука.
Поставете ребрата на един слой в тава за печене. Отгоре наредете лука. Залейте с вода и сложете да се пекат във фурна, предварително загрята на 180°.
Оставете ребрата във фурната за два часа. Там те ще се задушат напълно, ще станат много вкусни и ароматни.
Временно пренаредете ребрата. От отделилия се от тях бульон пригответе ароматен сос, който се сгъстява с настъргани галета (можете да използвате и обикновена).
Изсипете бульона в тенджера, добавете галета и го изпарете до консистенция на гъста заквасена сметана. С получения сос залейте ребрата.
Това е всичко! Добър апетит!