Едва ли има българин, който да не обича пържени кюфтета.
Тази вкусотия присъства буквално на всяка трапеза, като всяка домакиня я приготвя по свой собствен начин. А най-големият й плюс е, че не отнема много време и е по силите и на начинаещ.
От jenata.blitz.bg сме убедени, че разполагате с куп рецепти за кюфтенца. Както и че си имате своя любима, по която всеки път радвате семейството с невероятен резултат. Въпреки това днес ще ви представим още една, която със сигурност ще се превърне във ваш фаворит.
Нужни са ви само няколко продукта, за да си приготвите най-вкусните пържени кюфтета.
Ето ги и тях:
250 гр. кайма
1 глава лук
2 яйца
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша вода
чубрица
Попаднах на рецепта от стар тефтер, за 25 минути прави чудеса с каймата
черен пипер
1 щипка сода
картофи (по желание)
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете го на ситни кубчета и го прехвърлете в купа. Към него добавете каймата. Разбийте яйцата в отделна купа, след което ги добавете към другата смес. Добавете подправките и омесете каймата добре.
Водата и брашното се добавят постепенно при непрекъснато бъркане, като крайният резултат трябва да е гъста каша.
Получената смес оставете да престои в хладилника за около два часа.
Свинското с кисело зеле става уникално, направите ли го така
За да станат кюфтетата възможно най-сочни, си струва да добавите и картофи, настъргани на ренде.
В добре загрято олио пържете от двете страни до получаването на златист цвят.
Това е всичко! Да ви е сладко!
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!