Попаднах на рецепта от стар тефтер, за 25 минути прави чудеса с каймата

Няма висене около печката в продължение на много часове близо до тигана, както е в случая с кюфтетата

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/popadnax-na-recepta-ot-star-tefter-za-25-minuti-pravi-cudesa-s-kaimata Jenata.blitz.bg
Попаднах на рецепта от стар тефтер, за 25 минути прави чудеса с каймата

Кайма, кюфтета, сарми – всичко това вече е доста скучно. Душата жадува за нещо ново, вкусно и оригинално.

И това ново и вкусно ястие може да са месни гнезда с кремообразен център, чиято рецепта е дадена по-долу.

От книгата с рецепти на баба: Всяка домакиня трябва да знае за тази мързелива мандж

Предимствата на тази рецепта включват не само вкусът на крайното ястие, но и бързината, и най-важното, лекотата на приготвяне. Няма висене около печката в продължение на много часове близо до тигана, както е в случая с кюфтетата.

Просто го сложете във фурната и изчакайте 25 минути –  мечта за всяка домакиня!

Топи се в устата: От поколения се предава тази рецепта за зелник

Необходими Продукти

  • пилешка кайма – 300 грама
  • свинска кайма – 800 грама
  • хляб – 70 грама
  • кашкавал – 150 грама
  • мляко – 200 мл
  • сметана – 200 мл
  • лук – 1 бр
  • яйце – 2 бр
  • сол, смлян черен пипер, копър – на вкус

Начин на Приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се смесва с каймата от свинско и пилешко на едно цяло.

Накиснете хляба в 100 мл прясно мляко, след което го изцедете и добавете към каймата, като разбърквате добре, пише gotvq.eu.

Изсипете останалото мляко в каймата, добавете сол и черен пипер и омесете отново.

Направете гнезда от получената маса от кайма (това става лесно, ако първо направите топка от каймата, като ябълка, а след това и дупка в нея).

Пригответе плънката за гнездата: кашкавалът се настъргва и се смесва добре с яйцата, заквасената сметана и нарязанияя копър.

Оформените гнезда се подреждат върху хартия за печене, пълнежът се поставя в гнездата, след което хартията за печене се поставя във фурната, предварително загрята до 200 ° C, за 25-30 минути.

Това е всичко, всъщност. Остава само да ги извадите и да се потопите в блаженството на нереално фантастичния вкус!

Горещи

Коментирай
1 Коментара
plamen_penev
преди 10 месеца

Някога пилешката кайма трябва да е била на мода? А кашкавалът, естествено, е пармезан!

Откажи