Сочно свинско месце на фурна - пръстите да си оближеш

Сочно свинско месце на фурна - пръстите да си оближеш

Приготвя се много лесно и няма да се наложи да стоите с часове в кухнята, за да зарадвате любимите си хора с нещо много вкусно

 

Свинското се смята за доста тежко месо. Може би и затова не всеки ден го включваме в менюто си. 

Но когато става въпрос за празници или скъпи гости, няма как да не поднесем на трапезата някаква вкусотия с крехко свинско месце. А когато се направи по рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, то може да се превърне в любимата ви глезотийка. 

Приготвя се много лесно. И най-важното - няма да се наложи да стоите с часове в кухнята, за да зарадвате любимите си хора с нещо много вкусно. 

Необходими продукти:

2 кг. свинско месо
2 суп. л. горчица
5 ореха

2 суп. л. мед
10 скилидки чесън
200 гр. сини сливи

Това е тайната на сочните и вкусни свински пържоли

морска сол
черен и червен лют пипер
подправка със средиземноморски билки

Начин на приготвяне:

Сините сливи трябва предварително да се запарят и да се подсушат малко. След това леко се разрежат и в тях се поставя малко орехче.

Всички подправки трябва да бъдат добре смесени и към тях да се добави сол. Обелените скилидки чесън и сините сливи трябва да се овалят в получената смес. 

Измийте свинското месо и направете малки разрези. В тях поставете скилидките чесън и сините сливи.

Без олио и висене над тигана: Тези вкусни кюфтета се правят сякаш сами

Към подправките, в които оваляхте сливите и чесъна, добавете мед и горчица и смесете добре. С получената смес намажете добре месото.  

Вземете лист фолио, сложете месото върху него, а останалите сливи и чесън разпределете около него. Увийте всичко старателно и оставете в хладилник за една нощ, за да може месото да се маринова добре. 

Загрейте фурната до 180 градуса и печете месото за около 2 часа. Обърнете внимание на соса, който месото ще си пуска, когато го прободете с ножа. Той трябва да е прозрачна.

Медено свинско с хрупкава коричка - свършва за минути

Фолиото трябва да се отвори отгоре час след началото на печенето, за да може месцето да се запече и отгоре.

Това е всичко! Бързо, както ви обещахме, и много вкусно! Да ви е сладко!  /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай