Такъв омлет с тиквички през живота си не сте яли!

Това е много лесно зеленчуково ястие за цялото семейство, което може да се приготви както за закуска, така и за лека вечеря

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/takv-omlet-s-tikvicki-prez-zivota-si-ne-ste-yali Jenata.blitz.bg
Такъв омлет с тиквички през живота си не сте яли!

Тиквичките са един от най-любимите продукти на българина. И всяка година с настъпването на сезона им домакините се опитват да приготвят колкото се може повече вкусни и здравословни ястия от тях.

От jenata.blitz.bg сме убедени, че знаете куп рецепти с този полезен зеленчук. Въпреки това ви предлагаме да разнообразите малко менюто, приготвяйки си този вкусен омлет. 

Това е много лесно зеленчуково ястие за цялото семейство, което може да се приготви както за закуска, така и за лека вечеря. 

Списък с продукти за 4 порции: 

1 тиквичка
4 домата
4 яйца 

Тези вкусни крокети с тиквички и кашкавал се топят в устата, няма наяждане с тях

150 мл. прясно мляко
100 гр. твърдо сирене 
30 гр. растително масло

сол и подправки на вкус

Начин на приготвяне: 

Подгответе всички необходими продукти. Измийте доматите и тиквичката, за да отстраните мръсотията.  

Може да използвате всякакво сирене. Важното е да може да се настърже.

Разрежете тиквичката по дължина на 2 части. Ако е необходимо, отстранете семките, след което нарежете на кубчета.

Хит: Всички пощуряха по тези рулца от тиквички, топ са за лятото

Загрейте тигана и налейте малко растително масло. Добавете нарязаните тиквички. Запържете ги на слаб огън, под похлупак, докато омекнат. 

В отделна купа разбийте яйцата с млякото. Добавете малко сол и подправки по ваш вкус и разбъркайте добре.  

С готовата яйчена смес залейте тиквичките. 

Измитите домати нарежете на филийки и разпределете по цялата повърхност на омлета. След това настържете сиренето на едро ренде и поръсете равномерно върху целия омлет.

Покрийте тигана с капак и гответе на слаб огън за 7-10 минути. През това време яйцата ще имат време да се сготвят и сиренето на повърхността ще започне да се топи.

По желание може да поръсите ястието с прясно нарязани подправки. 

Сервирайте омлета горещ. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай