Торта „Лентяйка” – вкусна, лесна, но най-вече бърза за приготвяне! (СНИМКИ)

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/torta-lentyaika-vkusna-lesna-no-nai-vece-brza-za-prigotvyane-snimki Jenata.blitz.bg
Торта „Лентяйка” – вкусна, лесна, но най-вече бърза за приготвяне! (СНИМКИ)

Едва ли някога сте чували за торта „Лентяйка”. Рецептата за това „мързеливо момиче” е за всички жени, които са много уморени след работа, но искат да ядат вкусна и здравословна храна, която не е нужно да готвят дълго време! Тортата е нежна на вкус и най-удобното в нея е не само, че става изключително бързо, но и не трябва да се пече във фурната.

И не си мислете, че щом става бързо, то тя не е вкусна. Напротив – гарантираме ви, че с нея ще се превърнете в невероятна кулинарна фурия.

Необходими продукти:
Вафлени кори (големи, правоъгълни) 1 опаковка
Бисквити - 500 грама
Заквасена сметана - 500 грама
Кондензирано мляко - 1 кутия
Масло - 200 грама
Гранулирана захар - 3 супени лъжици
Какао на прах - 3 супени лъжици

Начин на приготвяне:
Разбийте в отделни купи кондензираното мляко с маслото и отделно заквасена сметана със захарта.

Вземете правоъгълна тава и я покрийте с хартия за печене. Сложете вафлена кора, намажете я с млечния крем. Сложете отгоре бисквити, а върху тях изсипете от сметановия крем.

Повтаряйте докато имате продукти, но важното е да завършите с вафлен блат.

Когато всичко е готово „облейте” тортата с шоколадова облицовка.

За да я направите, смесете три супени лъжици какао, три супени лъжици захар и три супени лъжици мляко. Оставете да заври. Добавете 50 грама масло.

Полученият крем е достатъчен за смазване на 5 вафлени кори (размер 28 х 17 см) и 40 бисквити (размер 7 х 5.5 см). 

Изчакайте малко докато шоколадовият крем поизстина и така – тортата „Лентяйка” е готова за хапване. Бързо, лесно и вкусно – както Ви обещахме.

Приятен апетит от jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи