Това е тайната на перфектното пилешко през зимата, топи се в устата

Това е тайната на перфектното пилешко през зимата, топи се в устата

Любопитната рецепта е чудесна и за всички, които са си направили новогодишно обещание да се хранят по-здравословно

Зимните празници приключиха и вече постепенно се опитваме да влезем в рутината на новата 2023 година. И не говорим само за работата, но и най-вече за храненето и упражненията.

Пилешки гърдички с мед и горчица на фурна - пръстите да си оближеш

Колко от вас са си обещали в началото на годината тези 365 дни да се хранят малко по-здравословно, да си отделят повече време за спорт и евентуално да спрат алкохола и от цигарите.

Е, дори и да не сте от тези хора, то ви гарантираме, че голяма част от българите са. Обикновено подобни обещания траят само в първия месец на годината, именно затова и картите за фитнесите се изкупуват като топъл хляб.

Храненето обаче наистина е много важно. Всъщност не е нужно да се ограничавате кой знае колко, за да сте в здравословния диапазон. В следващите редове сме решили да ви поднесем именно такава идея.

Пилешкото през зимата просто няма как да е по-вкусно и е невъзможно да го направите по по-чудесен начин. За целта са ви нужни малко продукти, но ви гарантираме, че това изкушение дори няма да искате да делите.

Всички полудяха по пилешките ми филенца, топят се в устата

Все пак идеята е чудесна, ако ще имате гости или пък искате да зарадвате с нещо по-разнообразно семейството си.

За целта ви трябва карфиол, пилешко филе, доматено пюре, кашкавал и подправки.

Идеята за рецептата идва от ТикТок, където тя се радва на над 3,5 млн. гледания.

За целта нарязвате карфиона на филийки и го намазвате със зехтин или разтопено масло от двете му страни.

След това е време да се заемете с пилешкото. Въпреки че не е показано във видеото, ние ви предлагаме да направите месцето по-тъничко, за да се изпече по-лесно.  След това му добавяте малко зехтин, сол, черен пипер, чесънче и подправки, каквито вие и вашето семейство обичате.

Когато сте готови и намажете добре месцето с всичко. Мажете карфиола с доматено пюре, а отгоре слагате пилешкото. Върху него отново слагате малко доматено пюре и добавяте кашкавал и пармезан.

Бутате да печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаването на златист загар. /jenata.blitz.bg

@munchinwithmaddie_ cozy din skipped the traditional breading & frying steps which makes this so much easier & a bit more nourishing! RECIPE (gluten free): -olive oil -1/2 head cauliflower, cut into 3 thick slices -3 boneless skinless chicken breasts (about 1.5 lbs, pound them down if they’re really thick!) -1 tsp italian seasoning -1 tsp garlic powder -1 tsp onion powder -salt + pepper to taste -red pepper flakes to taste -3/4 cup marinara sauce -1/2 cup shredded mozzarella -few tbsp grated parmesan -basil to top preheat oven to 425F. brush each side of the cauliflower with oil & season with salt and pepper. roast for 10 minutes. meanwhile, mix together spices in a small bowl. drizzle a bit of oil on both sides of the chicken breasts & then sprinkle the seasonings. rub in. remove cauliflower from oven and top with a layer of marinara. then, add one chicken breast to each cauliflower steak. top with more marinara, mozzarella & parm. bake until the chicken is cooked through & cheese is melty + golden — i recommend starting to check it at 25 minutes as the time will vary based on the size/thickness of your chicken. once done, top with chopped basil. enjoy! #chickenparm #chickenparmesan #cauliflowerricerecipes #healthycomfortfood #glutenfreerecipes #healthydinnerideas #easyandhealthy ♬ original sound - Maddie

Бон апети!

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай