Всички вкъщи са големи фенове на тиквичките и с настъпването на лятото почти всеки ден на трапезата има ястие, приготвено от този диетичен зеленчук.
Едно от любимите им обаче е тази лека и вкусна манджичка от тиквички, пълнени с бринза.
На вкус тиквичките са много сочни, леко хрупкави, а сиренето им придава желаната соленост.
Списък с нужни продукти:
3 тиквички
2 яйца
200 гр. бринза
2-3 скилидки чесън
Няма наяждане с този мързелив пай с кайма
2 суп. л. зехтин
връзка копър
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките и ги нарежете ги на дебели кръгчета. Сварете ги за 5 минути в подсолена вода.
Накълцайте копъра и чесъна. Настържете сиренето на средно ренде. Ако е много меко, може просто да го намачкате с вилица.
Когато тиквичките се охладят, издълбайте сърцевината им, като внимавате дъното да остане непокътнато.
Всички вкъщи са луди по лазанята ми с патладжани
Сърцевината нарежете на дребно и я изсипете в удобен съд. Към нея добавете сиренето, копъра, чесъна и яйцата. Овкусете с малко сол и черен пипер и разбъркайте всичко много добре.
С получената плънка напълнете тиквичките. Подредете ги в съд за печене и залейте всяка една със зехтин.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
Време е да се насладите на това деликатно и изключително вкусно ястие. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!