Едно от любимите ми занимания е да прекарвам с часове пред печката, приготвяйки поредната вкусотия, с която да зарадвам семейството си. Така се разтоварвам от натрупаното напрежение и се зареждам с положителна енергия.
За съжаление, не всеки път имам възможност да отделям много време, за да поглезя любимите си хора с някоя засукана вкусотия. Затова, когато нещата трябва да се случат бързо, но все пак ми се хапва нещо апетитно, винаги приготвям тази манджичка с кюфтенца.
На пръв поглед не изглежда нищо особено, но мога да ви уверя, че опитате ли я веднъж, със сигурност ще се превърне в един от фаворитите ви за спасяване на положението.
Ето и списъка с необходимите продукти за приготвянето на тази бърза и неустоима вечеря:
300 гр. мляно свинско и говеждо месо
1 глава лук
3 суп. лъжици сварен ориз
сол и черен пипер на вкус
2 суп. лъжици доматено пюре
1 морков
Откакто пробвах тази рецепта, кюфтенцата ги правя само така, пръстите да си оближеш
растително масло за пържене
300 мл. вряла вода
1 суп. лъжица картофено нишесте
Начин на приготвяне:
В купа сложете каймата и сварения до готовност ориз. Овкусете със сол и черен пипер. Нарежете лука на ситно и добавете малко от него към каймата. Смесете всичко много добре.
Останалата част от лука изсипете в тигана с предварително загрятото олио. Добавете морковите, които сте настъргали на ренде и запържете до златисто. След това ги избутайте встрани, за да направите място за кюфтенцата.
Това е тайната за сочни и вкусни кюфтета, никой няма да иска да стане от масата
Можете да ги преместите и в друг съд, за да не ви пречат, докато приготвяте кюфтетата, но така няма да цапате излишни чинии.
Запържете малките топчета от кайма от двете страни. След това застелете равномерно дъното на тигана с морковите и лука и наредете отгоре кюфтенцата.
В 250 млн. вряла вода разтворете доматеното пюре и изсипете в тигана. Покрийте с капак и задушавайте около 20-30 минути.
Баба ме научи как да правя уникални кюфтенца! Тайната им се крие в...
В останалите 50 мл. разтворете картофеното нишесте и го изсипете в тигана. Бъркайте докато не започне да се сгъстява.
След това изключете котлона и обърнете кюфтенцата, за да може сосът да ги покрие равномерно.
Когато опитах тези кюфтенца разбрах, че досега съм пропиляла живота си
Вечерята е готова! Преди да сервирате, можете да поръсите всяка чиния със зелен лук. А ако ви се вижда малко, можете да гарнирате с допълнително картофено пюре, както правя самата аз! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!