logo

3 месеца Софи пренебрегва случващото се със стомаха й, а накрая...

3 месеца Софи пренебрегва случващото се със стомаха й, а накрая...

Колкото повече време минавало обаче, толкова по-трудно й ставало - започнала да страда от силна болка в долната част на гърба и ректума, от постоянна диария,  спряла да яде и да пие

"Здрава и в добра форма" 34-годишна жена от австралийския град Аделаида се радваше на живота си, докато през юни 2022 г. светът й не се обърна с главата надолу,  след като й бе поставена опустошителна диагноза, пише 7 News.

Преди повече от шест месеца Софи Едуардс забелязала, че стомахът й не е ОК, но го отдала на лошо храносмилане и непоносимост към храната. Колкото повече време минавало обаче, толкова по-трудно й ставало - започнала да страда от силна болка в долната част на гърба и ректума, от постоянна диария,  спряла да яде и да пие.

Три месеца след появата на симптомите, когато вече не можела да става от леглото, майка й я завела на лекар. Специалистът я убедил, че има синдром на раздразнените черва и след като й предписал лекарства, я изпратил вкъщи. Майка й обаче настояла за обстоен преглед.

Мъж имаше мазол на крака, отиде на лекар, а после остана без думи

Резултатите от изследванията показали, че в изпражненията на Софи има следи от кръв. След допълнителни прегледи Едуардс разбрала, че има рак на червата в трети стадий.

Първоначално младата жена изпаднала в шок, но след това бързо се "примирила със съдбата си". 

"Когато чуете фразата "Имате рак", автоматично си мислите, че ще умрете. Нямах представа какво ще се случи. Просто бях напълно вцепенена и моментално се сетих за сина си и семейството. Бях в пълен шок – как може да имам рак? Как се случи това?", споделя тя.

Австралийката претърпяла множество операции и 25 курса лъчева и химиотерапия.

"Сега започнах деветия цикъл химиотерапия. Последният ми курс е насрочен за 26 декември", казва тя.

Едуардс споделя, че й е било по-лесно да се подложи на лечението, отколкото да каже на 7-годишния си син Джаксън какво й се случва.

"Най-сърцераздирателният момент беше да видя сина си да седи в скута на сестра ми, заобиколен от лекари след операцията ми, и да го чуя да пита: "Мама ще умре ли?"", спомня си тя.

Едуардс не крие диагнозата от момчето и му позволява да задава въпроси, за да разбере как болестта е повлияла на живота им. 

Внимание: Това са първите признаци за рак на гърдата

Софи казва още, че в момента приема всеки ден такъв, какъвто е, наслаждава на всеки един преживян момент и не се разстройва, ако понякога се чувства зле.

"Тялото ми наистина преживя страшно много, затова възможността да стана от леглото сутрин е добра причина да се чувствам добре.

Ракът е вихрушка от емоции и целите на лечението се променят ежедневно. Оставам оптимист, че по това време следващата година ще бъда свободна от рака", казва младата жена. 

Австралийката съветва всички, които усетят, че с тялото им се случва нещо нередно, веднага да отидат на лекар. 

"Доверете се на инстинкта си. Ако изобщо се чувствате различно и това не е вашето "нормално" състояние, отидете на лекар. Ако не сте доволни от отговора, който той ви дава, отидете да получите второ и трето мнение.

Телата ни дават симптоми, когато нещо не е наред – доверете се на инстинкта си, буквално и метафорично, и продължете. Това може да спаси живота ви", казва в заключение тя. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Нина Костова

Нина Костова 12.12.2022 20:51

Сама си е виновна-като е толкова невежа! Дори да не отиде на лекар, егати простата жена!