logo

Дерматоложка посочи натурален заместител на дезодоранта

Дерматоложка посочи натурален заместител на дезодоранта

Девятова обясни, че този продукт изравнява текстурата на кожата, изглажда белезите и елиминира постакнето

Дерматовенерологът Алена Девятова посочи с какво можете да замените дезодоранта. Според лекаря гликоловата киселина може да се превърне в алтернатива на обичайното лекарство. Девятова обясни, че този продукт изравнява текстурата на кожата, изглажда белезите и елиминира постакнето.

Освен това гликоловата киселина предотвратява развитието на бактерии и може да направи потта по-малко груба, но не влияе на процеса на изпотяване, подчертава дерматовенерологът.

„Методът е безопасен, ако се използва не повече от два до три пъти седмично, с козметични продукти с концентрация на гликолова киселина под 10 процента. В противен случай можете да получите пилинг, ефект зачервяване и дразнене на третираната зона. Ако имате чувствителна кожа, отказваме гликолова киселина “, предупреди Девятова.

Джей Ло лъсна полугола в секси дантела на 54 г. СНИМКИ

Освен това лекарят подчерта, че гликоловата киселина повишава фоточувствителността, което води до хиперпигментация, в резултат на което не трябва да се използва през слънчевия период.

„Препоръчително е да прекратите употребата на продукти с гликолова киселина месец преди началото на слънчевата активност. Ако спазвате всички горепосочени правила, това може да се превърне в любим и безопасен начин да поддържате кожата на подмишниците свежа и добре поддържана “, заключи експертът. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай