logo

Диетата, с която Виктория Бекъм и Гуинет Полтроу остават вечно млади

Диетата, с която Виктория Бекъм и Гуинет Полтроу остават вечно млади

На първо място алкалната диета е голямо количество растителна храна

Всички искаме да знаем тайните на красотата и неприлично сексаплината хармония в телата на световните звезди. Разкриваме ви една от тайните, които имат Виктория Бекъм и Гуинет Полтроу. 

Какво е алкална диета

Смята се, че ако киселинно-алкалният баланс на организма не е нарушено, тогава нивото на pH ще бъде в диапазона от 7,35 до 7, 45. Ако киселинността се повиши, тогава възникват метаболитни нарушения и кожните проблеми вървят ръка за ръка с тях, както допълнително тегло и общо влошаване на външния вид.

Този мъж има доста рядък и неочакван фетиш

Това за пореден път потвърждава мотото, което беше особено популярно в ерата на здравословния начин на живот: „Ние сме това, което ядем“. Така че феновете на алкална диета предлагат да се елиминират вредните продукти от менюто за добро и вместо това въвеждат в диетата изключително алкалообразуващи храни. Виктория Бекъм се придържа към това меню: диетата й се състои 80 процента от такива продукти.

instagram.com/victoriabeckham/

Как работи

И така, каква е същността на алкалната диета? Нарича се още алкална и нейната цел е да се изостави подкисляващата храна веднъж завинаги. Ето защо много холивудски знаменитости разчитат на алкална диета за отслабване. Тя не само помага за ефективна борба с излишното тегло, но и нормализира много процеси в организма. А за нашата красота това е изключително важно. Освен това менюто на тази диета е доста разнообразно, а диетата остава балансирана.

Кой има нужда от нея

Алкална диета е подходяща за вас, ако имате наднормено тегло,  ставни заболявания, страдате от мигрена и безсъние, а също така и като цяло се чувствате летаргични и постоянно се борите с кожни обриви. Задачата на алкалната диета е да постигне баланс между киселини и алкали, благодарение на вашето хранене. Трябва да започнете да променяте диетата постепенно, преминавайки към съотношение 80 към 20, където 80 е процентът на алкални продукти, а 20 - на киселинни.

Жена срещна "мъжа на мечтите", който я отведе в България, но нещата завършиха ужасяващо

Яжте по-добре често, но на малки порции. Такава система за хранене ще позволи на тялото нежно и без сътресения да се възстанови и да започне да работи в нови условия.

На първо място алкалната диета е голямо количество растителна храна. Но яденето в движение или закуска с груби фибри категорично не се препоръчва. 

instagram.com/victoriabeckham/

Основните фази на диетата

Самата диета се състои от три фази. През първите седем дни тялото се очиства от токсини. Следващите седем дни балансът на киселина и алкали се изравнява. И последната седмица консолидира резултата. Ако след тези три седмици отслабнете и се почувствате добре, можете да продължите диетата.

Количеството сол и захар също ще трябва да се намали, а също така ще трябва да се откажете от пикантните храни, които само „подгряват“ апетита ви. Постепенно ще трябва да премахнете от диетата и напитки като силен чай, сладка сода и алкохол. След седем вечерта пийте по-добри билкови чайове и минерална вода.

Разрешените храни включват тези, които са богати на калий, мед, калций, натрий и магнезий: например пресни зеленчуци, плодове, бобови растения, кореноплодни, зеленчуци, растително мляко, нискомаслена риба и морски дарове, ядки, бяло птиче месо и зърнени храни (с изключение на белия ориз).

Опитайте се обаче да не се увличате: трябва да запомните, че алкалната диета с всичките й предимства е противопоказана при сърдечно-съдови заболявания, проблеми с бъбреците и стомашно-чревния тракт./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

pipi

pipi 13.09.2020 21:31

И двете са без талия...