Диетолог разкри кой зеленчук намалява нивото на "лошия" холестерол

Диетолог разкри кой зеленчук намалява нивото на "лошия" холестерол

Диетологът от Япония Масахиро Ивасаки каза кой зеленчук може да намали нивото на "лошия" холестерол в човешкото тяло.  

Диетологът обясни за кого е опасно да пие чай от хибискус

Ивазаки заяви, че всеки зеленчук съдържа много различни видове от най-мощните антиоксидантни съединения, включително капсантин, който е отговорен за цвета на червените и лютите чушки.

Такъв антиоксидант като капсантин е много силен. Неговото изследване показва, че капсантинът повишава нивото на "добрия" холестерол в тялото и се бори с "лошия" холестерол.

Тези продукти помагат в борбата с лошия дъх

Затова японски диетолог смята червената чушка за най-добрия избор, тъй като съдържа и голямо количество витамин С - два пъти повече, отколкото в лимона.

Това позволява на червената чушка да се бори с прекалено високите нива на холестерола./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Кики

Кики 16.07.2023 7:17

Глупости на търкалета вит.С не бори холестирола, намирате се само на глупости!!!!