logo

Лайфхак: 3 трика, за да миришете добре, без да използвате парфюм

Лайфхак: 3 трика, за да миришете добре, без да използвате парфюм

Тялото ни работи без почивни дни и прекъсвания, което означава, че кожата ни като отделителен орган се нуждае от редовно почистване

Разбира се, рядко момиче излиза от вкъщи без да носи любимия си парфюм. Но знаете ли, че можете да миришете привлекателно и без да давате луди пари за скъпи аромати? Да, има начин! 

Събрахме лайфхакове, които ще ви помогнат много за тази цел.

Къпете се по няколко пъти на ден
Основата на основите, която по някаква причина много хора забравят. Тялото ни работи без почивни дни и прекъсвания, което означава, че кожата ни като отделителен орган се нуждае от редовно почистване. Използвайте ексфолианти, почистващи киселини върху тялото, за да избегнете развитието на бактерии и активното загрубяване на кожата.

Обикновеният сапун няма да работи тук, така че за да получите ефекта на идеално почистена кожа, използвайте почистващи препарати, които са подходящи за вашия тип кожа. Може би с такъв сериозен подход няма да имате нужда от дезодоранти и парфюми.

Вулгарно и неудобно: 5 неща, които не може да носите в офиса в жегата

От какво се състои вашата диета?
Знаете ли, че неправилното хранене може индиректно да ви принуди да използвате парфюм и всякакви други ароматизирани продукти? Това, което ядете, влияе върху работата на цялото ви тяло. Времето и качеството на храносмилането на храната влияе върху миризмата, която се появява през деня.

Колкото повече червено месо, въглехидрати и червени зеленчуци ядете, толкова повече кожата ви освобождава аромат, който не всеки ще хареса. Но не трябва напълно да изключвате тези продукти, експертите препоръчват да пиете повече вода, така че всички ненужни елементи да бъдат отстранени от тялото възможно най-бързо.

Купувайте продукти с естествени добавки
И преди сме казали, че ароматизираните почистващи продукти ще ви помогнат да оставите фин аромат върху кожата си, но когато избирате тези почистващи продукти, обърнете внимание на съставките. Естествените масла като кокосово, шийно и бадемово могат да направят чудеса за вашата кожа. Освен че подхранват кожата, те ще придадат невероятен аромат, след който ръката дори няма да посегне към любимия ви парфюм. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Кокона

Кокона 12.08.2023 14:23

Да! Тук има вече истина в тази статия за разлика от другите! КАКВО се яде и пие има голямо значение! Само дето не са посочени нещата които може и които не е добре да се консумират!

байко

байко 13.08.2023 5:53

Мийте ги тия пу.ки бе!

Виктор Иванов

Виктор Иванов 14.08.2023 22:25

Вие българска медия и преса ли сте ? Лайфхак .... житейска мъдрост не ви ли хареса или решихте да сте неуважителни и към нашият и към английския език едновременно... Со джъст гоу фък юърселф и си го лайфнахакайте

Камелия Дончева

Камелия Дончева 15.08.2023 7:45

По-тъпа статития не бях чела! Това са неща, които всеки знае и едва ли има нужда се пише за тях! Чудите се с какво да си запълвате страниците!

atanasgunchev67@gmail.com

[email protected] 07.09.2023 9:03

Има една мъдра и стара поговорка. Най хубаво мирише този който на нищо не мирише!!!