Лекар разкри кои навици ни пазят от деменция

Лекар разкри кои навици ни пазят от деменция

Тя посъветва да се диагностицират и коригират артериална хипертония, захарен диабет и нарушения на холестеролния метаболизъм

Някои фактори допринасят за развитието на деменция, но ако се изравнят, можете да намалите риска от заболяването. Съответното изявление направи руската невроложка Татяна Щербакова.

Тя посъветва да се диагностицират и коригират артериална хипертония, захарен диабет и нарушения на холестеролния метаболизъм.

Лошо ли е наистина да носим сутиен 24/7?

Щербакова смята, че хората трябва постоянно да учат, да спортуват редовно, да поддържат нормална физическа форма и да спят достатъчно.

Вероятността от развитие на деменция се увеличава при ниско ниво на образование, ниска умствена активност по време на живота, а също и при липса на комуникация.

Как самотата влияе на здравето на сърцето

"Трудно е да се избегне въздействието на стреса върху човек. По-важно е обаче не въздействието на стресовия фактор върху човек, а реакцията му към този фактор. Следователно важно умение за превенция на деменция е управлението на отговора на стреса, развитието на устойчивост на стрес“, отбеляза лекарят.

Тя също така отбеляза изключително негативното въздействие на тютюнопушенето и алкохола върху съдовете на мозъка. Тези лоши навици също допринасят за развитието на деменция./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Митьо Пищова

Митьо Пищова 02.02.2023 14:22

Аз еба повечко и това ми помага ....

Силвия

Силвия 20.09.2023 17:47

Отровите във всичко ни убиват,умират хора, които не са пушили никога.И не са пили. Стресът убива също.