logo

Лошо ли е наистина да носим сутиен 24/7?

Лошо ли е наистина да носим сутиен 24/7?

Миналата седмица известната британска ТВ водеща Лориан Кели шокира обществото, казвайки, че носи сутиен денонощно. Темата бе доста обсъждана и много от зрителите намериха навика й за нелеп. Но, ако имате наистина големи гърди, то е доста по-вероятно да разберете Лориан за сметка на тези с малък и среден размер.

Жените с големи гърди споделиха 8 шокиращи неща!

Ребека Рейд, автор в британския в-к „Метро” споделя: „Нося сутиен минимум 16 часа дневно. Без него наистина се чувствам неудобно. Когато носите размер 34FF, липсата на сутиен ви кара да се чувствате колебливи, неконтролируеми и болни. Не винаги нося секси сутиен, всъщност в голяма част от времето, когато съм у дома, нося мека чашка тип "бюстие. Повярвайте ми, това не е секси, но означава, че мога да обикалям апартамента си, без да избивам някого. По същия начин аз обичам да спя или със сутиен за сън, или в жилетка с вградени чашки. Защо ли? Представете си, че имате два доста чувствителни пъпеша, привързани към гърдите ви. Сега се опитайте да се чувствате удобно в леглото. Като се има предвид, че носенето на сутиен прави вашите гърди по-контролирани и по-удобни, наистина ли е изненада, че жените го правят?”.

От корсета до бикините: Революционните промени, които претърпя бельото през XX век (СНИМКИ)

Трейси Джейн, професионален експерт по сутиени, от своя страна заяви: „Има някои жени, на които е препоръчително да носят сутиен през нощта: кърмещите или тези, които са претърпели операция на гърдата, докато се извършва лечението. За останалата част от дамите е много по-добре за здравето на цялото тяло, ако премахнат сутиена през нощта, така че докато спят, лимфната система да може да работи правилно. Работила съм с медицински лица, експерти по гърди, през годините, които потвърдиха това. Ако носим сутиен през нощта, тогава трябва да е с мека чаша. Без банели. Така има по-голям шанс за лимфите да се отцедят”.

500-годишни гащи и сутиен, намерени в таен склад в древен замък, преобръщат цялата модна история (СНИМКИ)

Въпросът дали носенето на сутиен намалява увисването на гърдите е много спорен.

„Малко вероятно е сутиенът през нощта да предотврати увисването. Ние спим хоризонтално, така че гърдите се сплесква. Те увисват заради възрастта, хормоните и бременността. Не можем да го предотвратим”, добавя Трейси Джейн./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

кака

кака 03.04.2019 21:34

Която си има хубави гърди по рождение,ще си останат хубави и без сутиен.Аз имам хубави гърди,спортувам доста и така ги подържам във форма.

лошо е!

лошо е! 05.12.2022 1:45

Някои от нас не носят

Знаеща

Знаеща 05.12.2022 9:46

Не трябва да се носи,вредно е. Моите баби слагаха сутиен 2,3 пъти в годината

Лимфните възли

Лимфните възли 05.12.2022 13:27

Както циркулацията на кръвта така и лимфните възли са важни .Вижте ги къде са и да знаете че ако ги държите стегнати то те натрупват лимфа и се възпаляват като цирей .Болят по тялото има схващания а с времето ракове ..... Ококорете си зъркелите

пак простотии

пак простотии 05.12.2022 13:29

Като стягате отока лимфата то си докарвате ракове и възпаления