Момиче смразяващо: Казах на лекарите, че имам рак, а те...

Момиче смразяващо: Казах на лекарите, че имам рак, а те...

След шест кошмарни месеца и ходене по лекари Ейми най-сетне разбрала, че страда от лимфом на Ходжкин

24-годишна британка успя да си постави ужасна диагноза благодарение на клип от TikTok. Кошмарната си история Ейми Чилтън сподели с Metro.

Младата жена разказва, че през ноември 2022 г. кожата й започнала да я сърби много, в резултат на което всяка сутрин се събуждала с драскотини по цялото тяло.

През зимата започнала постоянно да страда от настинки и придобила изключителна чувствителност към шевовете и етикетите на дрехите. След това по тялото й започнали да се появяват синини.

Притеснена, Ейми потърсила лекарска помощ. Медикът, към когото се обърнала, обяснил всичко с особеностите на нейната остра респираторна вирусна инфекция.

Междувременно състоянието на младата жена се влошило. Тя не спирала да слабее, не можела да спи и започнала да се поти много. Ейми продължавала да ходи по лекари, докато не била диагностицирана с повишена тревожност.

7 ранни симптома за тумор на мозъка

"Не можех да повярвам: никога не съм страдала от безпокойство и бях доволна от живота си. Въпреки че не вярвах, започнах да опитвам всичко, за да облекча симптомите - медитация, хипнотерапия, психотерапия, акупунктура, дори китайска медицина. Нищо обаче не проработи", спомня си тя.

Към февруари младата жена била толкова зле, че се наложило да напусне работа. Тя се върнала да живее в дома на родителите си, където вече не можела сама да става от леглото.

Лекарите обаче продължили да игнорират симптомите й, докато не дошло време за рутинния преглед заради сколиоза. Там рентгенът показал тумор близо до сърцето, но сестрата побързала да я успокои, че това е просто сянка. 

Ужасена от резултата, Чилтън започнала да търси симптомите си в мрежата и в един момент заподозряла, че има лимфом. В TikTok попаднала на видео, в което мъж разказва подробно за подобен резултат от рентгенова снимка и за онкологичната си диагноза. 

Страховитата история на Кайла: Лекарите й казаха да отслабне, а след това извадиха 50-килограмов тумор от нея и яйчниците й СНИМКИ 18+

На следващия ден родителите на Ейми отново я завели на лекар. Британката попитала специалиста дали случайно няма лимфом, но отново получила отрицателен отговор.

Няколко седмици по-късно, заради настинка, се наложи отново да й направят рентген. След него била подложена и на компютърна томография, където истината за кошмарите й най-сетне лъснала. 

Шест месеца, след като здравето на Ейми започнало да се влошава, станало ясно, че страда от лимфом на Ходжкин.

"Макар и уплашена, си спомням, че изпитах странно чувство на облекчение. Не се побърквах и най-накрая ме взеха насериозно.

Попитах лекарката дали ще се оправя, а тя ми отговори: "Не мога да ви кажа". Тогава наистина се уплаших", спомня си Ейми. 

Към днешна дата британката е напълно излекувана, но не крие, че  лечението й е можело да започне по-рано.  

"Шестте месеца химиотерапия бяха трудни и нанесоха значителни щети на организма ми. Благодарна съм, че химиотерапията приключи и че съм напълно излекувана, но все още се сблъсквам със страничните й ефекти", казва Ейми. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Коментирай