logo

Неочаквано: Дебели сме само заради този 1 проблем!

Неочаквано: Дебели сме само заради този 1 проблем!

Успеете ли да го преодолеете ще започнете да слабеете, категоричен е US терапевтyt Найгат Ариф

По време на празниците, които вече минаха мнозина от нас прекарваха доста време на масата. Вкусните изкушения примамваха да бъдат изядени, а с настъпването на новата година много хора си обещаха, че ще свалят излишните килограми.

Всички сме чували, че не е страшно да надебелееш между Коледа и Нова година, а между Нова година и Коледа. Но какво да правим, че да отслабнем?

Е, по темата е писано, а и ще се пише още много. Но как ще реагирате, ако научите, че не е важно какво ядене! Да, точно така!

Според американския терапевт Найгат Ариф има точно един основен фактор за това да бъде дебели. „Ако преодолеете този проблем, то ще започнете да слабеете безпроблемно“, категорично е той.

„Неочаквана причина за наднорменото тегло е хроничната липса на сън“, категоричен е терапевтът Найгат Ариф. 

Той каза, че според изследване един на всеки осем души спи по-малко от препоръчителната дневна доза от седем до девет часа. Късното лягане води не само до липса на енергия, но и до набор от излишни килограми, от които по-късно ще бъде трудно да се отървете. 

Факт е, че липсата на сън провокира повишаване на нивото на хормона на стреса, което от своя страна води до повишаване на апетита. 

Освен това, според лекаря, само по време на нощна почивка тялото произвежда хормон на растежа, който участва в процеса на разграждане на мазнините и по този начин допринася за загуба на тегло.

Сред начините за по-добра нощна почивка Ариф посочи спазването на дневния режим, лягането по едно и също време и задължителния контрол на нивата на стрес. 

Също така трябва да избягвате късните вечери и употребата на кофеин, алкохол или никотин следобед, тъй като това се отразява негативно на качеството на нощната почивка. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Дария

Дария 19.01.2023 20:01

Всеки човек е отделна вселена. Съпругът ми яде като слон, но е 74 кг.при ръст 1.78. Така, че си е до човека, гена и хормонални несъответствия

Петрунка Сафронова

Петрунка Сафронова 20.01.2023 7:16

"Вие не можете да отслабнете, ако вашата щитовидна жлеза е недостатъчно активна. И точка". Т.е., дефицитът на йод е една от 8 те основни причини за това "Защо не мога да отслабна" - мнение на кипърския доктор Джорджио.

ПРИШЪЛЕЦ

ПРИШЪЛЕЦ 20.01.2023 7:57

"Също така трябва да избягвате късните вечери и употребата на алкохол или никотин следобед " Ами да започвам тогава - 7:58 е :)