logo

Тези безобидни симптоми са предвестници на предстоящо бедствие.

Тези безобидни симптоми са предвестници на предстоящо бедствие.

Ако забележите някой от тях, свържете се с лекаря си по най-бързия начин

Много хора не обръщат внимание на някои неразположения, които могат да бъдат признаци на сериозни заболявания. Толкова сериозни, че понякога представляват смъртна заплаха!

Понякога дори най-дребните симптоми могат да бъдат предвестници на предстоящо бедствие и изискват незабавна медицинска помощ.

Обърнете внимание на тези пет на пръв поглед незначителни сигнала, които могат да показват смъртоносни заболявания като проблеми със сърцето, бъбреците и стомаха. 

Бучка в гърлото 

Така може да се прояви исхемичната болест на сърцето, което да доведе до инфаркт.

Веднага идете на лекар, ако косата побелее рано

Ако натискът се усеща по време на движение (при ходене или упражнения) и изчезва по време на почивка, това е особено опасно и трябва да посетите кардиолог. 

Синки по тялото 

Синините по тялото може просто да са резултат от удар, но също така могат да показват начален стадий на рак на кръвта - левкемия. Това заболяване предизвиква недостиг на здрави кръвни клетки, което води до синини, кървене и други проблеми с кръвообращението.

Промени в цвета на изпражненията

Промените в цвета на изпражненията може да се дължат на изменения в диетата, но също така могат да показват проблеми със стомаха и червата. Например, черните "изпражнения" могат да бъдат признак на кървене в стомаха или червата, докато белите могат да показват проблеми с жлъчните пътища.

Пулсираща болка в стомаха

Пулсиращата болка в стомаха може да е признак на аневризма на аортата - сериозно заболяване, което може да доведе до смърт.

Стоматолози алармират: Миенето на зъбите под душа може да ви коства живота

Аортната аневризма е разширение на главната артерия, която пренася кръв от сърцето до всички органи на тялото.

Силна жажда и умора 

Силната жажда и умората могат да бъдат свързани с диабет - заболяване, при което нивата на кръвната захар са повишени. Ако не се лекува и не се наблюдават нивата на кръвната захар, това може да доведе до сериозни усложнения, като увреждане на сърцето, бъбреците и очите. 

Не трябва да пренебрегвате необичайните симптоми и да мислите, че те ще изчезнат сами. Ако забележите някой от тях, свържете се с лекаря си по най-бързия начин. Някои заболявания, ако не се лекуват навреме, могат да доведат до сериозни последствия и дори смърт. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай