Цял живот сме пили някои чайове грешно

Цял живот сме пили някои чайове грешно

Оказва се, че може да си нанесем ужасни вреди на здравето

Зеленият чай се счита за една от най-добрите напитки - има детоксикиращ ефект, подсилва имунната система и разкрасява.Експерти обаче предупреждават, че много от нас консумират тази чудесна напитка грешно.

Учени откриха невероятна полза от обилната закуска

Учени смятат, че може да постигнем обратен ефект и да навредим на здравето си, а грешката, която допускаме, е много често срещана сред повечето хора.
Ако и вие я правите, то може да се готвите за 7 ужасни за организма ви последствия.

Според експертите не трябва да пиете редовно толкова силен чай, защото той може да увреди бъбреците и стомаха ви точно толкова, колкото и алкохолът и бирата. 

Специалистите твърдят, че чаят може да предотврати появата на рак и да спомогне за дълолетието, ако обаче пиете прекалено силна концентрация на тази напитка, то може да навредите на здравето си.

Това растение е повече от уникално и бори куп болести!

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако прекалите с тази напитка:

1. Унищожава бъбреците

Зеленият и черният чай често са с високо съдържание на флуор и редовната им консумация може да навреди на бъбреците. 

2. Унищожава стомаха

Той съдържа твърде много кофеин и теофилин. Това стимулира клетките в стомаха, като постепенно се увеличава прекомерната секреция на стомашна киселина. 
С течение на времето стомашната лигавица се дразни и уврежда, стига се до язви и увреждане на храносмилателния тракт. 

Ядем тези продукти всеки ден, без да подозираме, че крадат от енергията ни

3. Унищожаване на кръвоносни съдове

Възрастните хора имат слаби кръвоносни съдове и зеленият чай е полезен при лечение на хипертония, но прекалената му употреба може да предизвика притеснение, безсъние, сърцебиене и да повиши кръвното налягане.

4. Увреждане на костите

Голямото количество кофеин в някои чайове не само инхибира абсорбацията на калции в дванадесетопръстника, но и ускорява процеса на екскреция на калции с урината. Поради двойния ефект на инхибиране на абсорбацията и ускоряване на екскрецията, се стига до липса на калции в организма и това може да доведе до остеопороза и склонност към счупвания.

Лекари разкриха опасните симптоми, които жените често игнорират

5. Проблеми със съня

Както всички знаем, чаят съдържа между 2% и 5% кофеин, а кондензираният чай съдържа по-високи нива на кофеин. Излишъкът о кофеин може да причини прекомерно нервно вълнение, което от своя страна да доведе до безсъние. 

6. Унищожава хранителни вещества

Кондензираният чай съдържа също и танинова киселина, която може да попречи на организма да усвоява желязо. Може да ви докара и до запек. 

Специалисти са установили, че пиенето на твърде много чак увеличава отделянето на урина и води до загуба на важни хранителни вещества като магнезий и калий.

Тези продукти са много полезни, но съчетанието им се отразява пагубно на здравето

7. Обезцветен емайл

Ако слабо концентрираният чай не може да причини това състояние, то гъстият разтвор е различен. Той ще обезцвети зъбите ви и ще ги докара до жълтеникав цвят.

Коментирай