logo

Учени: Обикновената вода може да причини преждевременно стареене

Учени: Обикновената вода може да причини преждевременно стареене

Учени от Балтийския федерален университет. И. Кант и Чувашкия държавен университет. И.Н. Улянов установиха, че обикновената питейна вода може да причини преждевременно стареене на тялото, ако е обогатена със силициеви соли.

Не подарявайте тези сортове цветя, опасни за здравето на някои хора
 

Доцентът от катедрата по фундаментална медицина на Медицинския институт на IKBFU разказа за тяхното изследване. 

Учените са изследвали ефекта на водата, обогатена със силициеви соли, върху тялото на животни, и то многократно. Те открили, че силицият се абсорбира от водата в червата и причинява системно възпаление, което води до преждевременно стареене.

„Ежедневният прием на силиций с питейна вода в концентрация 10 mg/l, за няколко месеца инициира имунологично възпаление и ускорява естественото стареене на организма. Сега в англоезичната научна литература има терминът inflammaging - стареене, което се причинява от системно възпаление. Изследването на причините, които причиняват такова възпаление, е една от най-модерните области на съвременната наука и ние току-що открихме една от тези причини", каза Гордова.

Едва ли майките знаят, но тези елементарни неща в дамската чанта могат да убият бебето

Тя уточни, че процесът на системно възпаление не може да бъде спрян, дори като се вземат предвид постиженията на съвременната медицина.

„Ако един компетентен лекар обясни добре на пациентите, че употребата на добавки, съдържащи бионаличен силиций, не е безопасна за здравето, тогава вече ще бъде нечий спасен живот“, заключи тя./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай