Внимание: Тази популяра закуска ускорява стареенето

Внимание: Тази популяра закуска ускорява стареенето

Експертът увери, че добрата фигура и благосъстоянието ни зависят 90 процента от диетата

Яденето на пържен бекон и пиенето на портокалов сок за закуска може да бъде пагубно за вашето здраве и фигура. За това предупреди ендокринологът, доктор на медицинските науки Зухра Павлова.

Защо жените не бива да седят с кръстосани крака - истини и митове!

Експертът увери, че добрата фигура и благосъстоянието зависят 90 процента от диетата.

Много хора обаче правят същите грешки, когато ограничават калориите и се опитват да се хранят здравословно. Сред най-често срещаните са небалансираното хранене и излишните мазнини.

"За да продължи ситостта, тялото трябва да получава протеини, мазнини и въглехидрати наведнъж. Следователно изварата и кефирът (протеин) се нуждаят от зеленчуци или парче хляб. Тогава усещането за ситост ще бъде по-пълно", - обясни лекарят.

Започването на деня с небалансирана храна може лесно да навреди на фигурата ви, обясни ендокринологът. Тя съветва да спрете да пиете портокалов или друг сок сутрин. Факт е, че тези напитки съдържат големи количества захар, което предизвиква глад и насърчава наддаването на тегло.

Деми Роуз разкри тайната на удивителната си фигура и красиво дупе (СНИМКИ)

Друго популярно ястие за закуска - пържен бекон, също се оказва вредно за здравето. Съдържа големи количества крайни продукти за напреднала гликация (AGE), които ускоряват стареенето и вредят на здравето./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Недкова

Недкова 27.11.2023 11:12

Глупости! Така закусват англичаните! Българите набиват банички и кисело мляко! БлицБг, пас сте надминали себе си! Явно сте преписали това от някой чужд сайт!

bobik1

bobik1 27.11.2023 11:18

споменават кефир....ясно, преписано от някой московитски сайт....кефир....кретени....

Капитана

Капитана 27.11.2023 11:40

Кой в България закусва пържен бекон и портокалов сок?Някой джендър от София може би?Огромната част от хората не са чували за пържен бекон, тъпанари от Блиц пак сте преписвали чужди сайтове, капути!

Marta

Marta 27.11.2023 20:40

Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpa), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема----- http://gg.gg/blumag

Чакай малко

Чакай малко 28.11.2023 5:55

Баници бюреци с мас и палмово масло боза Това хапва нашите хора кифли пици сьщо Кафета се пият почти през 2-3 часа Е ако това е полезно здраве му кажи

Nina

Nina 29.11.2023 10:43

Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение----- https://tyny.to/shemoro