logo

Помните ли култовия сериал „Санта Барбара“? Робин е единствената актриса от там, която… СНИМКИ

Помните ли култовия сериал „Санта Барбара“? Робин е единствената актриса от там, която… СНИМКИ

Спокойно може да се каже, че само тя от всички участници в поредицата, стана истинска холивудска звезда

Тази година холивудската красавица Робин Райт навърши 57 години. Робин, образно казано, скочи от модния подиум в голямото кино: тя беше доста уморена да бъде модел и така младото момиче стана актриса.

През 1984 г. тя за първи път участва в телевизионния сериал „Жълта роза“. А преди това, на 15-годишна възраст, тя успя да заблуди известния холивудски мачо Чарли Шийн. Краткият роман по пътя към творческа кариера само вдъхнови Робин. 

Тя бе забелязана и поканена в сапунената опера - дългогодишния сериал „Санта Барбара“, където играе ролята на русата Кели. Този сериал бе любим на много българки. 

По забавно съвпадение екранният съпруг на Робин Райт беше актьорът Дейн Уидърспуун, който скоро придоби официален статут. Работната връзка на снимачната площадка доведе до много близка връзка, която завърши със сватба.

За съжаление, семейният живот помежду им не процъфтя и две години по-късно бракът се разпадна. За което, между другото, Робин изобщо не съжаляваше.

Тук трябва да се каже, че сериалът „Санта Барбара“, който се проточи с години и изтощи буквално всеки зрител, имаше едно лошо свойство. Малко от актьорите, участващи в този проект, станаха звезди.

Робин Райт беше приятно изключение. Нейната привлекателност, съчетаваща интелигентност, сексуалност и значителен актьорски талант, се превърна в божи дар за много режисьори. 

За положителния си опит със сапунената опера Робин веднъж каза следното: „Спокойно мога да бъда считана за актриса с един дубъл. И взех този лош навик със себе си от „Санта Барбара“.

През 1994 г. излиза известният филм „Форест Гъмп“, където Робин Райт достойно си партнира със самия Том Ханкс. Всичко вървеше възможно най-добре и на актрисата беше предсказано блестящо бъдеще. 

Но всичко беше почти разрушено от втория й брак: по това време Робин се беше омъжила за Шон Пен. Причината – дори раждането на дъщеря и син не промени характера на звездния кавгаджия. И 14 години семеен брак може да се считат за почти изгубено време за творческата кариера на Робин Райт.

Заради семейството си и постоянните предателства и пиянските лудории на Шон Пен тя отказа редица роли, включително участие във филма „Английският пациент“. И онези редки филми, в които тя участва със съпруга си, бяха откровено катастрофални. Разводът буквално освободи Робин от оковите й: тя дори промени образа си и стана по-привлекателна и жизнена.

Холивудските режисьори не пропуснаха да се възползват от тази трансформация. И трябва да се отбележи, че оправда всички очаквания. Например, Робин получи Златен глобус за ролята си на Клеър Ъндърууд в телевизионния сериал House of Cards. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки