logo

Учени избраха най-красивата жена в света според златното сечение

Учени избраха най-красивата жена в света според златното сечение

Златното сечение датира от Европейския ренесанс, когато художници и архитекти са използвали уравнението, за да планират своите шедьоври и да решат как да зададат определени характеристики.

29-годишната британска актриса Джоди Комър, известна с ролята си във филма "Убивайки Ийв", е призната за най-красивата жена в света според учени.

Хайди Клум позира по бельо с 18-годишната си щерка СНИМКИ 18+

Тя зае първото място според научно изчисление, наречено "Златното съотношение на красотата на Phi", което определя най-"физически перфектните" хора, според.

Koмър съответства на изчислението на физическото съвършенство с 94,52%. До това заключение стигна пластичният хирург от Harley Street Clinic д-р Джулиан де Силва, който използва техники за компютърно картографиране, за да създаде своите оценки за „съвършенството“ според златното сечение.

"Тя имаше най-високите общи резултати за позицията на носа и устните и беше почти номер едно за формата на устните и позицията на очите. Брадичката й е красиво оформена и цялостната й форма на лицето е наистина силна. Единственият елемент, за който беше подценена, бяха нейните вежди, които са с 88% резултат“, обясни де Силва.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jodie Comer (@jodiemcomer)

Какво е "златното сечение"?

Златното сечение датира от Европейския ренесанс, когато художници и архитекти са използвали уравнението, за да планират своите шедьоври и да решат как да зададат определени характеристики. През годините учените започнаха да използват тази формула, за да обяснят защо някои хора се смятат за красиви, докато други не.

Как да разберете, че партньорът ви изневерява по време на пътуване

За да се определи златното сечение, се измерват дължината и ширината на лицето, след което дължината се разделя на ширината. Идеалният резултат - златното съотношение - трябва да бъде 1,6, което означава, че дължината на лицето е един и половина пъти ширината му.

Измерват се и три сегмента на лицето: от линията на косата до зоната между очите, от областта между очите до дъното на носа и от дъното на носа до дъното на брадичката.

Ако числата са равни, човекът се счита за по-красив.

10 знаменитости с най-перфектните черти на лицето според математическите изчисления:

Джоди Комър - 94,52%
Зендая - 94,37%
Бела Хадид - 94,35%
Бионсе - 92,44%
Ариана Гранде - 91,81%
Тейлър Суифт - 91,64%
Джордан Дън - 91,39%
Ким Кардашиян - 91,28%
Дипика Падуконе 91,22%
Джунг Хо Йънг - 89,63%

Обърнете внимание, че златното сечение е използвано и за оценка на градовете, в резултат на което английският Честър е обявен за най-красивия град в света./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

fgfhgfh

fgfhgfh 17.10.2022 1:55

На първо място е Мира Баджева, на второ е Венета Райкова.

Сечко

Сечко 17.10.2022 13:23

А къде им е снимката на златното сечение? Как се мери - отпред и отзад ли или само в едно положение?