Картофеното пюре се възприема от много гастрономи като доста апетитно, но стандартно ястие, което не може да се подобри.
Направя ли от тези мързеливи банички на тиган, у дома ги разграбват за секунди
Ястието обаче може да се промени много лесно и да стане изключително вкусно. Използването на две допълнителни съставки ще направи чудеса!
Достатъчно е да ги добавите към картофената смес – и вместо обичайното картофено пюре, ще получите истински кулинарен шедьовър.
Тайната за подобряване на вкуса на традиционна гарнитура беше споделена от Юлия Архипова, реномиран готвач.
Това е най-вкусната торта за всички времена, а рецептата е…
За какви две добавки говорим?
Дори не се опитвайте да наливате зеленчуков бульон в картофено пюре и да добавяте маргарин!
Трябва да се използват следните две съставки: масло и мляко.
Изглежда, че всичко е ясно. Но има няколко важни нюанса.
Така че маслото трябва да има високо съдържание на мазнини, пише 7kefa.com.
Що се отнася до бялата напитка, тя не трябва да е студена. Комбинирането на картофена маса с мляко, чиято бутилка току-що е извадена от хладилника, най-вероятно ще доведе не до пюре, а до пресечена безвкусна смес.
Но ако добавите висококачествено масло и горещо мляко, гарнитурата ще се окаже апетитна.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!