Мъж даде ключовете за колата на непозната заради болно дете, последва кошмар

Мъж даде ключовете за колата на непозната заради болно дете, последва кошмар

Семейният мъж от Чарлстън не е видял какво предстои преди безразсъдното му решение

Един семеен мъж сляпо дава ключовете на скъпия си автомобил на непозната жена, която го моли за помощ. На следващия ден съпругът ѝ почукал на вратата му и разкрил нещо, от което го полазили тръпки по гърба.

Ей тия глупости, които правим, тотално съсипват дома ни! (СНИМКИ)

Не се срещат често хора, които сляпо биха поверили скъпата си кола на напълно непозната. При нарастващия брой кражби на автомобили винаги е разумно да не оставяте колата си в близост до непознати.

Все пак има и няколко изключения, като 33-годишния Скот Дейвис, който не се замислил, когато непозната жена се приближила до него, за да му вземе ключовете за колата, позовавайки се на “спешен случай”.

Семейният мъж от Чарлстън не е видял какво предстои преди безразсъдното му решение. Вместо да разпита допълнително жената, той ѝ дал ключовете на скъпата си Toyota Camry. Но това се оказало незабравим кошмар, когато на следващия ден съпругът ѝ почукал на вратата му с изненадваща новина…

Скот и съпругата му Ребека пазарували с децата си в местния супермаркет в оживена съботна вечер. Тъй като това бил техният почивен ден, те решили да снабдят килера си с хранителни продукти за цялата седмица.

3 основни грешки в дизайна на интериора

“А откъде познавате съпругата ми? Чакай малко… какво става?” Скот изтръпна от шок.

“Хей, скъпа, внимавай с торбите”, каза Скот, докато следваше жена си до колата им. Те носеха големи пазарски чанти, докато децата им, Дейв и Мария, подскачаха отзад с близалките си.

“Мисля, че ще ни свърши горивото” – каза Скот. “Ще го заредим по пътя, добре? А ако междувременно искате да посетите салона, мога да ви изчакам”.

Точно когато се канеше да отключи колата си, непозната млада жена с червена качулка се затича към него, викайки за помощ.

“Моля, помогнете ми!” – проплакала жената. “Моля, дайте ми ключовете за колата си. Има спешен случай!”

Скот и Ребека бяха озадачени. Те се спогледаха невярващо и се зачудиха за какво говори жената.

5 малки тайни за кралски ред в кухнята

“Чакайте… Познавам ли ви?” Скот попита жената. “Съжалявам, но не мисля, че мога да ви дам колата си”.

“Не, моля ви се”, помоли жената. “Казвам се Аманда и спешно ми трябва кола, за да закарам сина си до болницата”.

Скот беше шокиран. “До болницата?” – попита той. “Какво се е случило със сина ви?”

“Той е точно там”, каза Аманда и посочи един слаб ъгъл на паркинга. Скот и Ребека я последваха и от това, което видяха там, ги побиха тръпки по гърба.

“О, Боже мой… Ето, вземи ключовете за колата ми. И ми дай телефонния си номер. Ще ви съобщя адреса си”, казва Скот и подава ключовете на скъпата си кола на жената. Той се разтревожил, след като видял малкия син на Аманда да лежи на земята. Изглежда се беше спънал и си беше наранил главата, която кървеше.

Междувременно Ребека беше подозрителна. “Скъпи, не мисля, че е добра идея да се доверяваш просто на непознат – каза тя. “Последния път, когато направи същото, ни отне една седмица да намерим старата си кола, която беше открадната от човека, който те молеше да го закараш. Тази кола е нова и не искам отново да поемаш този риск”.

“Успокой се, скъпа”, каза Скот. “Аз просто се опитвам да помогна. Тя не ми прилича на крадец. Тя просто ми даде номера си.” Той предаде ключовете на жената, предполагайки, че е постъпил правилно, като се е доверил на инстинктите си.

Жена разруши апартамента си до основи, за да го даде под наем - ремонтът превърна малка кутийка в бижу! (СНИМКИ)

“Благодаря, никога няма да забравя помощта ти”, каза Аманда и сложи на задната седалка ранения си син Том и двете си дъщери. “Много ви благодаря – каза тя и се усмихна, след което подкара покрай портата на супермаркета.

“Какво ще правим сега?” Ребека попита съпруга си, притеснена. “Надявам се, че ще ни върне колата. В противен случай ще научиш един много важен урок по трудния начин”.

Скот изведнъж също се притесни. Нещо не му се струваше наред, особено когато видя Аманда да се усмихва, докато си тръгваше, когато би трябвало да е разтревожена за ранения си син. Надяваше се, че съпругата му не е права.

Върна се до мястото, където лежеше Том, и се наведе малко, за да провери. Тогава разбра, че пурпурната течност, която според него идваше от главата на Том, изобщо не беше кръв. Беше червена течна боя без мирис.

“О, боже… Трябваше да те послушам… Мисля, че ни ограбиха”, каза той и се обади на 911.

“Ограбени?” Ребека повтори. “О, не, тогава колата ни? Казах ти и всичко е по твоя вина!”

Когато полицаите пристигнали, те започнали да разследват, а това, което се развило след това, довело до безсънна нощ за Скот.

“Да, офицер, така е”, казал Скот. “Тя каза, че се казва Аманда и че детето ѝ е пострадало. Ето, това е мястото, където ги видяхме”.

Полицаите разгледаха малиновите петна. “Е, изглежда като добре планирана кражба. Нека да проверим записите от камерите за видеонаблюдение – каза офицерът.

Но за техен ужас камерата в тази част на паркинга беше в ремонт. Скот изгуби единствения си шанс да проследи самоличността на Аманда. Той се прибрал с такси вкъщи заедно със семейството си, след като полицаите го уверили, че скоро ще намерят колата му.

Разочарованият Скот се опитал да проследи автомобила си с функцията му за локализиране, но не успял. Той не можеше да мисли за нищо друго, освен да чака да получи отговор от полицаите.

“По дяволите! Номерът ѝ е изключен!” – изкрещя той. През цялата вечер беше неспокоен, като често проверяваше навън дали полицаите няма да пристигнат с някаква актуална информация.

Вечерта се превърнала в най-лошия кошмар за Скот, тъй като той не можел да спре да мисли за откраднатата си кола. “Знаех, че изглежда подозрителна”, казва Ребека. “Няколко пъти ти казах да не се доверяваш на непознати, а ти никога не ме слушаш”.

“Скъпа, моля те, можеш ли да спреш?” Скот го помоли. “Вече съм разстроен, а в момента мога да мисля само за това как да си върнем колата. Моля те, престани да ми досаждаш!”

Скот прекара нощта неспокоен и заспа разочарован. На следващия ден пред къщата му се разнесе звук от автомобил, който звучеше твърде познато.

“Скъпи, събуди се!” Ребека изкрещя. “Скот, събуди се! Мисля, че някой е навън.” Разтревожени, съпрузите отиват до входната врата. След като я отвори, Скот изживя шока на живота си.

“О, Боже мой! Нашата кола!” – възкликна той изненадано. “А вие кой сте?” – попита той мъжа, който слезе от шофьорската седалка. Скот изтръпна от шок, когато Аманда и трите ѝ деца също излязоха от колата.

“Ти???” Скот ѝ изкрещя. “Как смееш да ми крадеш колата? Аз ти се доверих! Изчакай да те докладвам на полицаите -“.

Мъжът с Аманда прекъсна Скот. “Господин Дейвис. Моля, успокойте се. Аз съм Ралф Мур, а това е съпругата ми Аманда – каза мъжът. “Здравейте, госпожо Дейвис! Как сте?”

“Вашата съпруга???” Скот изтръпна от шок. “И откъде познавате съпругата ми? Чакай малко… какво става?”

“Можем ли да влезем и да поговорим за минута? Ще ви обясня всичко.”

Колеблив и объркан от случващото се, Скот покани непознатите в дома си.

“Жена ти инсценира нараняването на сина ти и ми отне колата снощи”, оплака се Скот. “Вече съобщихме за това в полицията, но не разбирам какво се случва сега”.

“Да, господин Дейвис. Получих жалбата – каза Ралф.

“Получихте жалбата? Какво имаш предвид?” Скот попита. И точно тогава се разкри още една истина.

“Аз съм от отдела. Аманда и съпругата ви са приятелки. Всъщност снимахме късометражен филм, за да разпространим информация защо хората не трябва да се доверяват на непознати с колите си или с каквото и да било друго”, казва Ралф. “Сигурно сте наясно с рязко нарастващите кражби на коли при нас. Бяхме решили да заснемем инсценирана кражба и да я направим възможно най-автентична, за да разпространим посланието!”

Оказа се, че Ралф и екипът му са били на паркинга и са снимали реакцията на Скот на кражбата. Ребека е знаела за това и се е съюзила с полицаите, за да помогне в каузата. Тя също така искаше да даде на Скот важен урок защо не бива да се доверява отново на непознати.

“Основното ни послание беше да не се доверява на непознати и колко е важно да се обажда на 911 при спешни случаи. Вие направихте точно това, което имахме предвид!” – добавя полицаят. “Измамниците лесно могат да се приближат до невинни хора под маска и искахме хората да знаят това.”

“Господине, офицер! Почти се загубих, като си помислих, че колата ми е открадната!” Скот възкликна с облекчение.

“Е, господин Дейвис. Оценявам искреното ви участие. Вчера щяхме да ви върнем колата, но тя се развали. Трябваше да я поправим и това отне цяла нощ в гаража. Заредихме я и с гориво в знак на благодарност – каза офицерът.

Краткият филм скоро обиколи страницата на отдела в социалните мрежи. Скот и семейството му бяха споменати като “актьори” в отказа от отговорност. Скот стана доста известен с искрените си реакции, когато непознатият се обърна към него за помощ.

От този ден нататък Скот и хората, които са гледали краткия филм, са наясно, че е важно да не се доверяват сляпо на непознати. В крайна сметка той и офицер Ралф станали добри приятели и често обсъждали нови тактики за разпространение на информация сред хората!

Източник: Ponichka.com

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

born

born 26.11.2023 18:19

Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------ https://mub.me/medik