Никога не правете тези 6 грешки с прането, ще съсипете дрехите си

Никога не правете тези 6 грешки с прането, ще съсипете дрехите си

Това са няколко правила, които канонично трябва да спазвате, за да не се наложи да изхвърлите нещо без време

Прането е ежедневна и досадна задача, но, уви, изисква внимание и грижа, колкото и останалите домакински задължения.

Запомнете това правило за цял живот: Капакът на тоалетната чиния трябва да се...

Ако искате да запазите цвета, материята и доброто състояние на дрехите си и се стремите да перете по правилния начин, следващите лесни и базисни съвети ще са ви от полза, за да постигнете отлични резултати.

Това са няколко правила, които канонично трябва да спазвате, за да запазите наистина дрехите си. Не си позволявайте да правите тези грешки, ако не искате бързо да захвърлите дрехите си.

Винаги сортирайте дрехите по цвят и материя

Преди да започнете да перете, е важно да сортирате дрехите по цвят и материя. Така ще предотвратите смесването на цветовете, избледняване, петна и ще запазите дрехите в добро състояние.

Използвайте нормално количество препарат

Винаги следвайте точно указанията на опаковката на препарата за пране относно количеството, което трябва да използвате. Прекомерното количество препарат може да повреди дрехите ви и да доведе до нежелани резултати.

Избягвайте пране на висока температура

Високите температури могат да повредят дрехите ви и да ги направят по-склонни към свиване. Винаги следвайте указанията на етикетите на дрехите относно температурата на пране.

Използвайте програма, предназначена за пране на деликатни дрехи

За деликатни дрехи и материи, като коприна или кашмир, използвайте специалната програма в пералнята за това или направо перете ръчно.

Избягвайте използването на сушилня

Сушилнята може да повреди дрехите ви и да ги направи по-тънки и по-склонни към свиване. Вместо това изсушавайте дрехите на простори или сушилници.

Периодично почиствайте пералнята

За да запазите пералнята си в добро състояние и да предотвратите неприятни миризми, периодично я почиствайте със специални почистващи препарати.

Следвайки тези съвети, ще можете да перете дрехите си по правилния начин и да ги запазите в добро състояние за по-дълго време. Внимавайте и бъдете грижовни към дрехите, за да изглеждате чисти и спретнати винаги.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай