Никога не слагайте чаршафи в този цвят, ще съсипят здравето ви

Никога не слагайте чаршафи в този цвят, ще съсипят здравето ви

Има някои нюанси, които всички трябва да избягваме в леглото си

След тежък ден всички мечтаем да легнем в топло легло и да се насладим на дългоочаквана почивка. Но какво ще стане, ако не можете да спите достатъчно? Може би това са сенките, които ви заобикалят.

Лоша поличба ви дебне, ако сторите това пред огледало

Малко хора знаят, но цветотерапията е цяла област в психологията, която може да помогне за предотвратяване на стрес и безпокойство. Следователно нюансите на спалното бельо могат пряко да повлияят на качеството на съня.

В следващите редове ще разберете кои са цветовете, които е най-добре да избягвате, когато става въпрос за чаршафи.

Всички правим тази брутална грешка с парцалите за чистене

Червено

Това е много ярък цвят, който причинява психически стрес. Много експерти, като Colour Meanings, казват, че този нюанс дори може да ви накара да се чувствате тъжни или ядосани без видима причина.

Светло жълто

Страхотен цвят за мотивация за работа, но напълно неподходящ за релакс. Намирайки се в пространството на този нюанс, човек е склонен към активни действия, но очевидно не към сън. Но ако жълтото ви е любимо, не се отчайвайте: можете просто да изберете пастелен нюанс.

Бяло

Колко красиви снимки виждаме в интернет с бяло пастелно бельо, което излъчва чистота? Но всъщност този цвят е абсолютно опасен за сън, тъй като бялото отразява светлината и по този начин не позволява на очите да се отпуснат.

Ярко лилаво

Цветът на мечтателите и креативните хора, които, изглежда, трябва да допринесат за прекрасни сънища. Но именно този нюанс може да причини психологически разстройства и дори депресия . Така че определено е по-добре да избягвате да го избирате като цвят за спален комплект.

Черно

Дълбок и спокоен цвят, който все още изисква внимание. Ако сте много впечатлителни, по-добре е да не купувате бельо в този нюанс, за да не провокира негативни мисли.

Цветовете на дъгата

Рисунки, ярки елементи и шарки са това, което експертите и лекарите съветват да избягвате при избора на спално бельо. Изобилието от цветя в интериора не е лошо, но за сън е по-добре да се даде предпочитание на спокойни цветове.

Ако всички тези цветове са опасни за съня, какво спално бельо да изберете? Спокойните и дълбоки нюанси на сиво, синьо и зелено ще бъдат отлични спътници за здравословна почивка. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай