logo

Акне и мазна кожа: Тези храни съсипват лицето ви

Акне и мазна кожа: Тези храни съсипват лицето ви

Лекарят обясни, че на състоянието на кожата може да навреди небалансираната диета, както и лошите навици

Редица популярни храни могат да повлияят неблагоприятно на състоянието на човешката кожа. Това каза лекарят, пластичният хирург Мадина Байрамукова.

Лекарят обясни, че на състоянието на кожата може да навреди небалансираната диета, както и лошите навици.

Лекар разкри кои навици ни пазят от деменция

По-специално, храни с високо съдържание на захар могат да причинят повишени нива на инсулин в кръвта. Това от своя страна може да доведе до акне или други кожни проблеми.

Лекарят каза още, че при някои хора непоносимостта към лактоза се проявява не само на ниво храносмилателна система, но и на епидермиса. При такива хора консумацията на млечни продукти също може да причини влошаване на състоянието на кожата.

Лошо ли е наистина да носим сутиен 24/7?

Освен това лекарят предупреди предразположените към алергии хора и тези с чувствителна кожа да не ядат храни, които съдържат изкуствени оцветители и консерванти. Тези компоненти водят до повишена чувствителност и дразнене на кожата, като по този начин увреждат нейното състояние.

Наред с това Байрамукова заяви, че за да се поддържа здрава кожа, трябва да се ограничи консумацията на мазни храни и пържени храни, които провокират повишено производство на себум, което води до мазен блясък на кожата и засилване на акнето. Чипсът, газираното и бързите храни могат да провокират това.

Въпреки това, лекарят също така отбеляза, че кожните проблеми могат да започнат не само поради хранене, но и поради генетични фактори, хормонални нарушения или влияния на околната среда./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Д Паскова

Д Паскова 16.09.2023 15:51

Колагенът е най-важен По една капсула Пюрлоджико на ден и всичко е поправимо