Фризьор: Това е златното правило при боядисването на косата!

Фризьор: Това е златното правило при боядисването на косата!

Има как да се ориентирате през колко време трябва да освежите цвета на гривата

Много жени боядисват косата си. В това няма нищо лошо, ако боята е качествена. Но дори и с най-доброто багрило не трябва да се прекалява.

„Има едно златно правило за това колко често трябва да боядисваме косата“, казва световно известният фризьор Владислав Атопков.

Внимание, това е най-вредният цвят сред боите за коса

„Интензитетът не трябва да е много кратък, но не може и да се прави през дълъг период от време“, казва той и допълва: „За това през колко време трябва да боядисате косата си ще разберете, ако наблюдавате… косата си!“.

По думи те му има точно един критерий, който издава дали е време да се боядисаме.

Според фризьора корените с дължина от един и половина до два сантиметра са чудесни за боядисване.

„Пигментът ляга равномерно. Няма да е лесно да се постигне равномерен цвят върху силно израснали корени“, каза Атопков и отбеляза, че оцветяването на корените в тон с кичури може да се извършва с честота от месец и половина.

Фризьор посочи 2 фатални грешки, които съсипват боядисаната коса

В същото време специалистът обясни, че в зависимост от вида на извършената процедура, сроковете могат да варират. Освен това той заяви, че те също зависят от интензитета и състава на използваното багрило. 

Така че, според Атопков, е възможно да се боядиса сивата коса и да се актуализира русата в интервал от един до месец и половина. 

Що се отнася до такива сложни техники за оцветяване като балеаж и кичури фризьорът подчертаване, се препоръчва да опресните цвета след три до шест месеца. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай