logo

Тези 5 грешки убиват вашата прахосмукачка

Тези 5 грешки убиват вашата прахосмукачка

Ако искате вашето оборудване да работи дълго време, трябва да спазвате определени правила

Прахосмукачките отдавна са заменили метлите. И на пазара има огромен асортимент от продукти за различните портфейли - обикновени, вертикални, роботи. 

8 вредни мита за здравословния начин на живот, в които незнайно защо продължаваме да вярваме

Те имат едно общо нещо - необходимостта от правилна работа, така че оборудването да не се превърне в боклук за кратко време. Ще ви кажем какви грешки не трябва да правите, когато работите с прахосмукачка.

Чистите всичко с тях

Да, изглежда, че за това е създадена прахосмукачката. Хората започват да събират всичко за тях - парчета от счупени съдове, хартия, пръст от саксии, растения, стъкла. Всичко това запушва филтрите и поврежда оборудването. Ето защо, преди да използвате прахосмукачката, си струва да изметете такива големи отпадъци.

Забравяте да чистите филтрите

Признай си, кога за последен път направи това? Ако дори не можете да си спомните, това е много лошо. Филтрите трябва да се сменят веднъж годишно и в идеалния случай да се почистват след 3-4 почиствания.

Ако това не бъде направено, мощността на засмукване на прахосмукачката може да бъде нарушена. Виновни ще бъдат филтри, запушени с отпадъци.
Чистите вода

Естествено, вашето устройство ще се справи с това, но може да го съсипете. Водата може да се утаи по стените и да се образува мухъл. Там ще се задържат боклуци постоянно. Филтрите ще се запушват по-бързо от обикновено и мощността на засмукване ще бъде нарушена. 

Забравяте да почистите четката си

Тя трябва да се почиства след всяка употреба на уреда, защото през нея минава огромно количество отпадък. Ако това не бъде премахнато от четката, то тя бързо ще се амортизира и няма да изпълнява качествено функцията си. 

Оставяте прахосмукачката да се зарежда през цялото време

Това се отнася главно за прахосмукачките роботи. Производителите казват, че не трябва винаги да ги държите заредени. Продуктът трябва да се използва до пълно разреждане, за да се избегне повреда на батерията. Едва след това можете да зареждате прахосмукачката, а не преди това. Така можете да удължите живота на устройството. Това работи и за смартфони, както и за друго оборудване. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай

opelmene

opelmene 27.09.2023 19:33

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ----- https://marketl.ink/biocos