logo

Три вида работни места, които ще съсипят здравето ви

Три вида работни места, които ще съсипят здравето ви

Нездравословният микроклимат в офиса и постоянният стрес ще отнемат и последните умствени сили на невротиците, отбелязва Марк Травърс

Американският психолог Марк Травърс проведе проучване и успя да идентифицира работните места, които са неподходящи за някои типове личности. Резултатите от научните му изследвания са публикувани на страниците на Psychology Today.

Ако ръководството е фокусирано единствено върху постигането на производствени резултати и напълно игнорира благосъстоянието на служителите и личните взаимоотношения с тях, по-добре е да не оставате на такова място дълго време, казва Марк Травърс. Ентусиазираните работници рискуват бързо да бърнаут-нат в такива компании. Психологът препоръчва да сдържат пламенността си и да развиват осъзнатост, ако не искат да напускат работното място.

Нездравословният микроклимат в офиса и постоянният стрес ще отнемат и последните умствени сили на невротиците, отбелязва Марк Травърс.

В работата си експертът се позовава на различни изследвания, в резултат на които се разкрива връзката между стресовата работа и негативните промени в личността. С течение на времето служителите стават по-раздразнителни, тревожни и нервни. Според психолога дори един доброжелателен шеф няма да спаси положението, ако компанията няма концепцията за микромениджмънт.

Страшни беди и неприятности ви чакат, ако оставяте ключовете в ключалката

Работата "от разстояние", смята авторът на статията, не е подходяща за хора, които са недисциплинирани, имат ниско ниво на отговорност и не знаят как да управляват работното време. Например тези, които обичат да превключват между работни задачи към алкохол, онлайн пазаруване или гледане на филми, докато никой не гледа.

Екстровертите, които трябва да общуват, също трудно се адаптират към отдалечената работа. В края на деня може да им е трудно да се откажат от работните процеси. Психологът смята, че хибридният работен формат би бил чудесен вариант за екстровертите. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай