У дома тази супа се прави винаги, когато някой е болен.
Не е за вярване защо трябва да сложите яйчени черупки в супата
Тя подпомага организма срещу възпаленията и има антиоксидантен ефект. Идеален момент е да я опитате, тъй като приближаваме пика на грипната епидемия.
Действа и като профилактика.
Какви продукти ви трябват?
- 1/2 чаша мляко от кокос
- 1 чаена лъжица куркума на прах
- 2 чаши леща (най-добре червена)
- 2 сушени ябълки, които са настъргани
- 1 чаена лъжица кимион
- 1 чаена лъжица кокосово масло
- 1 глава лук, нарязан на кубчета
- 1 чаена лъжица сол
- 1 1/2 чаена лъжица канела
- 3 чаши гореща вода
Лещата се измива със студена вода и се оставя да се отцеди. Кокосовото масло се разтапя на дъното на тенджера. В него запържваме лука до златисто. След това слагаме ябълките и куркумата. Държим 2 минути на котлона, пише 7kefa.com.
След това добавяме водата, разбърквайки и слагаме лещата. Трябва да заври, слага се капака и къкри 15 минути. След това се добавя млякото от кокос и подправките. Държим докато лещата омекне.
Ако искате да стане по-гъсто, добавете още малко вода и оставете да изври на умерен огън. Трябва да се яде топло, като е добра идея да добавите тиквени семки.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!