За яйцата може да се изпишат куп неща. Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме пет мита за яйцата, в които е време да спрем да вярваме. Редом с това разкрихме, че цял живот сме ги белили погрешно, а то имало лесен и невероятен начин.
Освен това от jenata.blitz.bg разкрихме защо е много опасно да държим яйцата на вратата на хладилника, но за сметка на това пък има хора, които полудяха по последната мода, а именно да замразяват яйцата.
Но сега от jenata.blitz.bg попаднахме на друг невероятен трик, свързан не толкова със самите яйца, колкото с черупките им.
Читателка на jenata.blitz.bg сподели в писмо, което изпрати на фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки, защо слага яйчени черупки в бульона, който вари за супа.
Когато опитах бульона на мъжа ми, разбрах, че цял живот съм го варила неправилно!
„Най-често слагам черупките в бульона, който приготвям за супичка с месо. Цял живот имаше нещо ужасно, което ме дразнеше при приготвянето на супи, но с този трик се преродиха, а всички у дома полудяха по него“, споделя жената.
„Една съседка ми каза да измия черупките от едно сварено яйце и да ги сложа в бульона на супичката. После предупреди, че трябва да ги извадя преди да сервирам хапването.
Първоначално бях скептична, но щом го пробвах се преродих. Цял живот оставах отвратена от кафявия и блудкав цвят на бульона. Но оказа се, че яйчените черупки „пречистват“ бульона и го правят бистър.
Така хем супата е вкусна, хем булзонът е „чистичък“. Откакто започнах така да приготвям супите всички у дома изяждат всичко. Пробвайте! Няма да съжалявате“, зова читателката на jenata.blitz.bg / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!