Не е за вярване защо трябва да сложите яйчени черупки в супата

Звучи странно, но само така ще се отървете от една неприятност, с която всички сме се сблъсквали

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/ne-e-za-vyarvane-zashho-tryabva-da-slozite-yaiceni-cerupki-v-supata Jenata.blitz.bg
Не е за вярване защо трябва да сложите яйчени черупки в супата

За яйцата може да се изпишат куп неща. Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме пет мита за яйцата, в които е време да спрем да вярваме. Редом с това разкрихме, че цял живот сме ги белили погрешно, а то имало лесен и невероятен начин.

Освен това от jenata.blitz.bg разкрихме защо е много опасно да държим яйцата на вратата на хладилника, но за сметка на това пък има хора, които полудяха по последната мода, а именно да замразяват яйцата.

Но сега от jenata.blitz.bg попаднахме на друг невероятен трик, свързан не толкова със самите яйца, колкото с черупките им.

Читателка на jenata.blitz.bg сподели в писмо, което изпрати на фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки, защо слага яйчени черупки в бульона, който вари за супа.

Когато опитах бульона на мъжа ми, разбрах, че цял живот съм го варила неправилно!

„Най-често слагам черупките в бульона, който приготвям за супичка с месо. Цял живот имаше нещо ужасно, което ме дразнеше при приготвянето на супи, но с този трик се преродиха, а всички у дома полудяха по него“, споделя жената.

„Една съседка ми каза да измия черупките от едно сварено яйце и да ги сложа в бульона на супичката. После предупреди, че трябва да ги извадя преди да сервирам хапването. 

Първоначално бях скептична, но щом го пробвах се преродих. Цял живот оставах отвратена от кафявия и блудкав цвят на бульона. Но оказа се, че яйчените черупки „пречистват“ бульона и го правят бистър.

Така хем супата е вкусна, хем булзонът е „чистичък“. Откакто започнах така да приготвям супите всички у дома изяждат всичко. Пробвайте! Няма да съжалявате“, зова читателката на jenata.blitz.bg / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
10 Коментара
Да бе.....
преди 4 години

Блиц....! Не ставайте проводник на съмнителни практики! Не всеки е стриктен в хигиената! Дайте да докараме и някой друга гадост!

Откажи
Крис
преди 4 години

Госпожата не отпенва ли при варене, че бульонът бил все мътен. (кафяв)

Откажи
Ман40
преди 4 години

Как ги вадиш? В торбичка от тензух ли са?

Откажи
Райна
преди 4 години

Ами како, направи хубава застройка!Без застройка не е супа, а варено телешко, което никога не е мътно, ако се направи както трябва

Откажи
Що бе,
преди 4 години

що не спрете да пишете глупости? Тотално изперкахте и като хора, и като журналисти. :(

Откажи
Prasilisa
преди 4 години

Някакви страшни тъпотии върлуват в мрежата...

Откажи
Daaaa
преди 4 години

И моя бульон да пробваш ще ти хареса

Откажи
Селянката
преди 3 години

На село баба ги трошеше на ситно и ги объркваше с храната дето даваше на кокошките.

Откажи
Вуйна Пена
преди 3 години

Я па, за да го избистрим, булзона, го прекарвам и през един катализатор.

Откажи
Evgeniya Grigorova
преди 3 години

Izbistryane na buliona stava s beltuk. Pishe go v knigite.

Откажи