Бърз тутманик: Пухкав като памук и чудно вкусен, всички вкъщи го обожават

Бърз тутманик: Пухкав като памук и чудно вкусен, всички вкъщи го обожават

Благодарение на тази лесна рецепта ще забравите за драмите, свързани със закуската

Всички знаем колко важна е закуската. Да, но редом с това и всеки от нас се е изправял пред един голям проблем, че даже – два.

А именно – „Какво да ям?“ и „Какво да приготвя за закуска?“. Е, от jenata.blitz.bg имаме решение – то е хем лесно, хем вкусно.

Баница с кисело зеле и пиле: Който не я  е пробвал е сгрешил

Направете бърз тутманик! Гарантирано всеки, които го опита ще си оближе пръстите.

С тази неповторимо вкусна и лесна рецепта ще зарадвате всички вкъщи с чуден и пухкав като памук тутманик.

Необходими продукти:

За тестото:
брашно - 800 г;
кисело мляко - 200 г;
вода - 100 мл;
мая - 42 г;
олио - 80 мл;
яйца - 2 бр.;
сол - 1 ч.л.;
захар - 1 с.л.

За пълнежа:
краве сирене - 200 г;
яйца - 1 бр.

За намазване:
яйца - 1 бр.;
олио - 3+3 с.л.

Начин на приготвяне:
Разтворете маята и захарта в затоплената вода и оставете да шупне. Пресейте брашното и солта и направете кладенче в него сипете яйцата, олиото и топлото кисело мляко.

Започнете да месите, като постепенно прибавяте маята. Месите до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете. Сложете тестото в купа и оставете да втаса 30-40мин.

В това време направете пълнежа, като натрошите сиренето и го смесите с разбитото яйце. Разделете втасалото тесто на осем равни части.

Разточете всяка една на кора и сложете по малко от пълнежа. Навийте на руло и после на охлюв.

Подредете ги в дълбок съд за печене, намазан с 3 с.л. олио. Оставете да втаса повторно за 30-40 мин. После намажете с разбитото с останалите 3 с.л. олио яйце.

Печете тутманика в предварително загрята на 200 градуса фурна първите 5-10 минути, пише gotvach.bg.

После намалете фурната на 180 градуса и печете до готовност. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай