За тази рецепта използвах свинско филе, но вие можете да изберете прясно, свинско месо без много мазнина, пише кулинарката Инна Георгиева от сайта hera.bg.
От jenata.blitz.bg вече ви показахме как да си направите безумно вкусни пържени яйчица. Разкрихме ви и тайните на шкембето и как да го направите любимо ястие на всички у дома.
Вкусът на левурдата (дивия чесън) е мек и за разлика от стария не оставя много наситен дъх в устата, нещо което на мен не ми допада, защото за моите вкусови рецептори, прекалено претъпява останалите съставки. Но свят шарен, ако обичате повече чесън, възползвайте се. По желание заменете левурдата с пресен чесън.
Чудно вкусна и лесна закуска, която става за минутки (СНИМКИ)
Продукти:
250 грама гъби
4-5 свински филенца
3-4 листа левурда
(див чесън)
1 с.л. каперси
5-6 листа див чесън
600 мл. пасирани домати
черен млян пипер
риган, сол, зехтин
дафинов лист, захар,
бяло вино
Витаминозна бомба: По тази вкусна салатка с име "Мъката на бацила" полудяха всички у дома
Приготвяне
Филето нарязах с дебелина около 3 см, за да остане по-сочно и мариновах с половин чаша бяло сухо вино, черен пипер и риган, за около 30 минути. Подсуших ги с кухненска хартия и в тиган с малко зехтин приготвих филетата до златисто.
Тайната на перфектните пържени картофки с апетитна златиста коричка е разгадана!
Гъбите нарязах и приготвих в мазнина, след което добавих пасираните домати (продават се в кутия, а също и в шишета), добавих един дафинов лист, черен пипер на вкус, половин дафинов лист, захар, риган, сол, маринатата, в която киснах пържолите + половин чаша бяло вино. Варих на бавен огън около 15-20 минути. В подходящ съд изсипах соса, добавих каперсите, и добавих наситнен див чесън. Върху соса с гъбки, наредих филетата и запекох в предварително загрята (180 градуса) фурна за около 10 минути.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!