Главен готвач издаде тайната за най-вкусната домашна паста карбонара

Това ястие се приготвя бързо и лесно и стига за четирима човека, поясни той

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/glaven-gotvach-izdade-taynata-za-nay-vkusnata-domashna-pasta-karbonara Jenata.blitz.bg
Главен готвач издаде тайната за най-вкусната домашна паста карбонара

Много българи обичаме италианската кухня. Когато чуем Италия нещата, за които основно се сещаме са пица и паста.

За приготвянето на различните видове паста има ужасно много рецепти – коя от коя по-вкусна, но и сложна.

Сега обаче главният готвач и собственик на ресторант за паста Pastaio в Лондон, Стиви Парлу, сподели своята проста рецепта за най-вкусната и лесна домашна паста карбонара.

Известен готвач разкри тайната в приготвянето на перфектна паста

„Най-големият ни съвет, когато правите паста у дома, е да не изхвърляте цялата вода. За да направите карбонара, уверете се, че вашата паста е навлажнена с вода, когато я прехвърлите в тигана. 

Тази нишестена вода добавя вкус, помагайки за свързването на пастата и сос заедно“, казва той.

„Когато става дума за черен пипер, препоръчваме да използвате черен пипер на зърна- те са най-добрите“, съветва готвачът.

Ястието е предназначено за четирима души.

За приготвянето му ще са ви необходими:

  • яйца - 1 брой;
  • пармезан - 15 грама;
  • пекорино романо - 25 грама;
  • черен пипер - 0,5 грама;
  • паста - 120 грама;
  • вода - 100 мл;
  • гуанчале (Гуанчале е сурово сушен продукт от свинско месо в италианската кухня, разпространен в Централна Италия) – 50 грама.

Начин на приготвяне:

Разбъркайте жълтъка и черния пипер в настърганите сирена в отделна чиния. Сварете пастата в подсолена вода според инструкциите.

Запържете гуанчалето в малко олио, докато стане хрупкаво. Добавете сварената паста и отстранете от огъня. 

Мързелива лазаня с паста

Изсипете сместа от яйца и сирене в тигана и разбъркайте пастата, докато се покрие напълно със соса. 

На този етап трябва да добавите вода за паста, за да постигнете желаната консистенция.

Гарнирайте с черен пипер и настъргано Пекорино Романо. / jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай