logo

Известен готвач разкри тайната в приготвянето на перфектна паста

Известен готвач разкри тайната в приготвянето на перфектна паста

Фразата "Ал денте" се чува за пръв през началото на 20 век, тя има италиански произход и означава "крехко, но твърдо"

Британският готвач на знаменитости и водещ на телевизионно предаване Гордън Рамзи разкри тайната на приготвянето на перфектни спагети и макарони "ал денте". Видеоклипове с неговите препоръки са публикувани в канала в YouTube "Основи на готвенето с Гордън Рамзи".

Диетолог посочи храните, които е добре да ядем преди лягане

Преди да разкрием тайната, ще ви попитаме случвало ли ви се е в ресторант или заведение да ви попитат дали предпочитате вашата паста да е "Ал Денте" и вие да нямате представа какво точно означава това?

Тази фраза може да се чуе не само у нас, а и в дестинации, където държат на добре приготвената паста като Италия, Франция и други страни.

Фразата "Ал денте" се чува за пръв през началото на 20 век. Тя има италиански произход и означава крехко, но твърдо, ставайки въпрос за храна, и по конкретно за паста.

Откриха уникална книга с "30 правила как да запазим мъжа си" - жените са шокирани

По думи на известния готвач макароните и спагетите лесно може да бъдат недоготвени или пък преварени. "Ще ви науча как да я направите съвършена", обеща Рамзи.

Той съветва да вземете голяма тенджера, така че да има достатъчно място, за да може пастата да заври равномерно, и да я напълните с вода. След това трябва леко да я посолите, да добавите зехтин и да изчакате водата да заври.

Готвачът препоръчва да се добавят тестените изделия, чак когато водата започне да кипи. Когато готвите спагети, той съветва да потопите първо единия край на пастата във вряща вода, а, когато омекнат, да поставите останалото. Рамзи настоява, че това ястие трябва да се готви стриктно навреме, и предлага да се използва таймер.

Този мъж има доста рядък и неочакван фетиш

Според него степента на готовност на пастата може да се определи с пръсти. "Aл дентe" не е трудно за преценяване. Просто не бива да е много твърдо, а - хубаво и леко плътно отвътре. И определено не е хрупкаво“, определя Рамзи идеалното състояние на ястието.

Когато пастата е готова, готвачът изпразва водата през гевгир и подправя ястието с много сол и черен пипер. След това добавя супена лъжица зехтин и разбърква, за да не се слепят макароните. „Тя вече е пред вас, прекрасна паста al dente“, обобщава готвачът. "Идеално приготвено."/jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

mikka

mikka 28.11.2023 18:44

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa - тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт:----- http://gg.gg/ketox

Кики

Кики 30.11.2023 8:01

Нова простотия.Във содата на спагетите не се слага мазнина, защото не могат после да поемат сосовете.Днеска пишете само глупости!

Ал денте

Ал денте 30.11.2023 8:09

е безумна простотия, а тези простаци "италианците" ядат това безумие с хляб! Спагетите трябва да са добре сварени!