Всеки, който обича крем супи, определено ще оцени рецептата, която днес от jenata.blitz.bg предлагаме.
Тази рецепта е една от вариациите на тема любимо на мнозина домашно приготвено първо ястие. Става въпрос за едно нежно и кремообразно изкушение с пиле и сирене, което ще се хареса както на малки, така и на големи.
Основата на тази вкусна супичка е лекият пилешки бульон, към който се добавят зеленчуците и топеното сирене. Именно то придава на ястието копринена текстура и деликатен вкус, което превръща тази супа в обект на всеобщо обожание.
При желание, можете да допълните ястието и с меко крема сирене. Тогава вкусът ще стане още по-деликатен.
Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите това нежно и вкусно кулинарно изкушение, което всеки път ще ви гарантира невероятно гастрономическо изживяване:
Списък с продукти за 3 порции:
- 600 гр. пилешко месо (бутчета, крилца)
- 400 гр. пилешко филе
- 200 гр. топено сирене
- 80 гр. полутвърдо сирене
- 1 картоф
- 1 морков
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 3 суп. л. растително масло
- 3 стръка магданоз
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Направете бульона за крем супата.
Сложете бутчетата и крилцата в тенджера, залейте ги с 1,3 литра студена вода и ги оставете да заврат. Отстранете пяната и варете 1 час на слаб огън.
Прецедете бульона в чиста тенджера.
Лукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно. Морковите и картофите се обелват, измиват и се нарязват на малки кубчета.
На слаб огън в тиган с 1 супена лъжица олио за 10 минути се запържват лукът с чесъна и морковите, като от време на време се разбъркват.
Сложете прецедения пилешки бульон да заври. Добавете запържените зеленчуци и гответе 5 минути на среден огън. Добавете нарязаните картофи и гответе още 10 минути.
Подсушете пилешкото филе. Загрейте останалото растително масло в тигана, сложете филето и го запържете от двете страни до златистокафяво. След това гответе под капак до пълна готовност.
Оставете филето да се охлади леко и го нарежете на малки парченца.
Добавете топеното сирене в тенджерата с бульона и зеленчуците и разбъркайте старателно. Настържете полутвърдото сирене на едро ренде, добавете го към супата и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер.
Оставете супата да заври, след което я отстранете от огъня и я пасирайте.
Измийте магданоза, подсушете го и нарежете на ситно, като отстраните едрите дръжки. Разсипете супата в купички и във всяка добавете парченца от пилешко филе. Сервирайте веднага.
По желание може да гарнирате супата с крутони или пресни билки. Добър апетит! /jenata.blitz.bg