Крем супа с пиле и топено сирене - нереална вкусотия

Това кремообразно изкушение ще се хареса както на малки, така и на големи

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/krem-supa-s-pile-i-topeno-sirene-nerealna-vkusotiya Jenata.blitz.bg
Крем супа с пиле и топено сирене - нереална вкусотия

Всеки, който обича крем супи, определено ще оцени рецептата, която днес от jenata.blitz.bg предлагаме.

Тази рецепта е една от вариациите на тема любимо на мнозина домашно приготвено първо ястие. Става въпрос за едно нежно и кремообразно изкушение с пиле и сирене, което ще се хареса както на малки, така и на големи. 

Основата на тази вкусна супичка е лекият пилешки бульон, към който се добавят зеленчуците и топеното сирене. Именно то придава на ястието копринена текстура и деликатен вкус, което превръща тази супа в обект на всеобщо обожание.

Такава вкусна супа с топчета през живота си не сте яли

При желание, можете да допълните ястието и с меко крема сирене. Тогава вкусът ще стане още по-деликатен.

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите това нежно и вкусно кулинарно изкушение, което всеки път ще ви гарантира невероятно гастрономическо изживяване:

Списък с продукти за 3 порции:

  • 600 гр. пилешко месо (бутчета, крилца) 
  • 400 гр. пилешко филе 
  • 200 гр. топено сирене 
  • 80 гр. полутвърдо сирене 
  • 1 картоф 
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън  
  • 3 суп. л. растително масло 
  • 3 стръка магданоз 
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Направете бульона за крем супата.

Шеф готвач разкри формулата на перфектната супа за зимата

Сложете бутчетата и крилцата в тенджера, залейте ги с 1,3 литра студена вода и ги оставете да заврат. Отстранете пяната и варете 1 час на слаб огън.

Прецедете бульона в чиста тенджера. 

Лукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно. Морковите и картофите се обелват, измиват и се нарязват на малки кубчета.

На слаб огън в тиган с 1 супена лъжица олио за 10 минути се запържват лукът с чесъна и морковите, като от време на време се разбъркват.

Сложете прецедения пилешки бульон да заври. Добавете запържените зеленчуци и гответе 5 минути на среден огън. Добавете нарязаните картофи и гответе още 10 минути. 

Топ готвачи развенчаха брадат мит за месния бульон

Подсушете пилешкото филе. Загрейте останалото растително масло в тигана, сложете филето и го запържете от двете страни до златистокафяво. След това гответе под капак до пълна готовност.

Оставете филето да се охлади леко и го нарежете на малки парченца.

Добавете топеното сирене в тенджерата с бульона и зеленчуците и разбъркайте старателно. Настържете полутвърдото сирене на едро ренде, добавете го към супата и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер.

Оставете супата да заври, след което я отстранете от огъня и я пасирайте.

Измийте магданоза, подсушете го и нарежете на ситно, като отстраните едрите дръжки. Разсипете супата в купички и във всяка добавете парченца от пилешко филе. Сервирайте веднага.

По желание може да гарнирате супата с крутони или пресни билки. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай