У дома само аз харесвам пресен босилек, така че половината от тези картофки направих с копър. Можете да замените виното с бира, казвала ми е мама, пише кулинарката Инна Георгиева от сайта hera.bg.
От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме как да си направите сочни и вкусни ребърца по провансалски. Посочихме ви и как да си приготвите "изумрудена салатка"
Или въобще да ги пропуснете. Подходящи са, както за гарнитура, така и като основно ястие. Картофките отвътре остават меки, а ароматната коричка става много хрупкава.
Продукти:
1 кг пресни картофи
60 грама галета
шепа босилек
(или копър)
черен млян пипер
1/2 чаша бяло вино
зехтин, сол
Начин на приготвяне:
В купичка смесваме наситнения босилек, галета, черен млян пипер, сол и зехтин, колкото да се получи еднородна каша.
Ето как да направим картофките на ветрилце:
За целта взимаме две дървени шишчета и ги слагаме пред и зад картофа
С нож започваме да правим успоредни разрези, като основно внимаваме за първия, да не разрежем картофа до край. С останалите няма да има проблем, тъй като дървените клечки ще спрат разрязването на картофа.
Рулца с горски гъби и ухание на мащерка
Дебелината на отделните филийки е около 6-7 мм.
С помощта на малка лъжичка слагаме по-малко от сместа, така че филийките да се разтворят като ветрилце и да не слепнат по време на печене.
Нареждаме ги в тавичка, с малко вода и бяло вино, поливаме ги с още малко зехтин и печем във фурната за около 40-50 минути на 190 градуса.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!