Пиле табака с хрупкава коричка - пръстите да си оближеш!

Пиле табака с хрупкава коричка - пръстите да си оближеш!

Такава вкусотия... С думи не може да се опише

Вчера се прибирам и работа и още от прага усещам невероятен аромат, който идва от кухнята. Събличам се и влизам вътре, а там съпругът ми стои до печката и си тананика някаква песен.

Усмихнах се, а той тържествено ми каза: "Днес за вечеря ви очаква пиле табака с хрупкава коричка по рецептата на Владимир Висоцки!".

Разровил се в нета и решил да ме изненада!

Топ готвач разкри тайната на перфектните пържени яйца

След като опитах произведението му, веднага мислено го записах в категорията на любимите си ястия. Такава вкусотия... С думи не може да се опише. 

За да се насладите и вие на това изкушение, запретвайте ръкави и вижте от какво се нуждаете за приготвянето му! 

Списък с продукти: 

1 пиле
6-7 скилидки чесън
10 гр. сол

1 супена лъжица оцет 9%
300 мл. вода
краве масло

Фалшиви пържени филийки – няма такава вкусотия

сметана
20 гр. черен пипер на зърна

Начин на приготвяне: 

Обелете чесъна и го настържете на ситно ренде. В хаванче счукайте черния пипер със солта и ги добавете към чесъна. И сега идва най-интересното - от съставките оформете малко топче.

Измийте пилето и го разрежете откъм гърдите. Изчистете всичко ненужно. Отстранете излишната влага с кухненска хартия.

Сложете пилето върху дъска и леко го ударете с юмрук на няколко места. След това сложете месото в удобен съд и го натрийте добре с топчето от чесън, сол и черен пипер от всички страни.

Опитате ли тази вкусотия с пилешко месце, ще забравите за всичко останало

Смесете водата с оцета и залейте пилето. Оставете месото да се маринова за час-два.

След като времето изтече, сложете пилето в тиган с масло и пържете по 15 минути от всяка страна. Отгоре се поставя капак с диаметър, по-малък от диаметъра на тигана, и се притиска с тежест (например съд с вода).

Когато месото стане готово на 90%, го намажете със сметана и отново сложете да се пържи в тигана по 3 минути от всяка страна.

 

Това е всичко! Вкусното пиле табака с хрупкава коричка по рецептата на Владимир Висоцки е готово! Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Коментирай

ЛъвФока

ЛъвФока 20.02.2022 17:58

И накрая го хвърляш в фурната да го доопечеш ,че е останало сурово.