Приятелка приготви това пиле по корейски и онемях – страшна вкусотия е!

Приятелка приготви това пиле по корейски и онемях – страшна вкусотия е!

Вече не е обходим да си поръчвате това изкушение – може да го приготвите бързо и лесно у дома

„Много обичам китайската и корейската кухня. Разбира се всеки път щом ми се прияде нещо подобно или отивам в някой тематичен ресторант, или си поръчвам храна за вкъщи“, това казва читателка на jenata.blitz.bg.

Тя сподели, че преди време била на гости на своя приятелка, която приготвила пиле по корейски.

С този трик на опитен готвач пилешките гърди се топят в устата

„Пробвах го и онемях – беше по-вкусно от всяко друго, което съм пробвала. Дори задмина и тези от ресторантите“, казва жената.

Тя веднага поискала рецептата от своята приятелка. „Пробвах да го приготвя у дома – става бързо и лесно, а подправките са лесни за намиране и никак не са скъпи“, допълва тя.

Необходими продукти за две порции:

  • 250 грама филе от пилешки гърди
  • две щипки сол
  • щипка смлян пипер
  • две супени лъжици пшенично брашно
  • една и половина супени лъжици несолено масло
  • супена лъжица смлян чесън
  • супена лъжица соев сос
  • две супени лъжици оцет
  • три и половина супени лъжици мед
  • по желание - червен пипер на люспи и сусам

Начин на приготвяне:
Овкусете филетата със сол и черен пипер от двете страни. Разрежете всяко парче по дължина, за да направите две половини, след което разрежете напречно. Тогава ще имате доста големи кубчета.

Вземете чиста найлонова торбичка. Поставете пилето в него и поръсете брашното там. Запечатайте торбата и разклатете добре. Тази стъпка ще се отърве от характерната миризма на пиле.

Вземете тиган и налейте олио в него. Поставете на огън. Когато маслото се сгорещи, добавете пилешкото месо. Когато парчетата станат златистокафяви от едната страна, обърнете ги със светлата страна надолу.

Когато филето е почти готово, изпратете маслото да се разтопи в същия тиган (пилето не е необходимо да се отстранява). Когато се разтопи наполовина, добавете чесъна. След това - соев сос и оцет. Последно се налива медът (ако имате пастообразен продукт, загрейте го). Потопете пилето в получения сос и загрейте до пет минути.

Добър апетит от jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Gogo

Gogo 26.03.2023 14:28

изпратете маслото да се разтопи?..

Албена

Албена 26.03.2023 18:01

И ако се добавят печени белени фъстъци или кашу още по-вкусно ще стане...И като превеждате от Гугъл директно поне си проверявайте за грешки след превода .Излагате се ...

Тити

Тити 27.03.2023 11:13

Аз го изпращам маслото, но то не тръгва дреме в лъжицата

Йоана

Йоана 23.12.2023 19:17

А ако нямам пастообразен продукт , от къде да го взема ? Смешници .